Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά…

Συνελήφθησαν 10 μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων 9 υπήκοοι Αλβανίας και 1 ημεδαπός

Κατασχέθηκαν άνω των -173- κιλών ακατέργαστης κάνναβης και -277- γραμμάρια κοκαϊνης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση με πολυεπίπεδη δράση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Συνελήφθησαν στις 18-12-2016, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στα Ιωάννινα, 10 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 9 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 45 ετών και ένας 36χρονος ημεδαπός.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση είναι 2 υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης μόνιμα διαμένων στην Αλβανία και ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 28-11-2016 να μεταφέρει εντός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου -133- κιλά ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 30-11-2016 Δελτίο Τύπου ΓΕΔ Αττικής).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ενδελεχούς έρευνας, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, η οποία εκτείνετο πολυεπίπεδα στη διακίνηση ναρκωτικών και εξακριβώθηκε ο τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών, στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -173- κιλών και -349- γραμμαρίων
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -277- γραμμαρίων
Τα χρηματικά ποσά των -77.655- ευρώ και -435- δολάρια ΗΠΑ
5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
1 Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ)
4 ζυγαριές ακριβείας
65 φυσίγγια
1 σιδερογροθιά
43 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τους ρόλους των μελών της, οι οποίοι σχετίζονται με την μεταφορά, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών καθώς επίσης και απο την χρησιμοποίηση χώρων απόκρυψης και συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους των μελών της οργάνωσης, επαγγελματικής υποδομής, προς αποκόμιση σημαντικού ύψους κερδών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται -113- ακόμα περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης σε διάφορα άτομα στις περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.