Σοβαρό γεγονός έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία με αστυνομικό – Ερωτήματα προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα σοβαρό γεγονός συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία με αστυνομικό της ομάδας “Ζ”

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Policenews o 38χρονος αστυνομικός της ομάδας “Ζ” που φυλούσε σε στατική βάρδια το κτίριο της Αμερικάνικης πρεσβείας, βρέθηκε λιπόθυμος και πεσμένος μαζί με την μοτοσυκλέτα του στα πλάγια του κτηρίου από πολίτες οι οποίοι ειδοποίησαν μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην πίσω μεριά της πρεσβείας.

Ο άτυχος αστυνομικός που ήταν επιφορτισμένος να κάνει υπηρεσία σε σημείο που δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (στέγαστρο) και κάτω από τον δυνατό ήλιο -που χθες έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν- έπαθε θερμοπληξία και λιποθύμησε πέφτοντας με την υπηρεσιακή του μοτοσυκλέτα στο οδόστρωμα.

Τον άτυχο αστυνομικό, έβαλαν σε περιπολικό συνάδελφοί του και τον μετέφεραν λιπόθυμο στο 401 για τις πρώτες βοήθειες. Ο άτυχος αστυνομικός μετά από μια σειρά εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι έπαθε θερμοπληξία λόγω του καύσωνα.

Τα ερωτήματά μας που τίθενται προς της ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής:

  • Για ποιον λόγο οι αστυνομικοί που φυλάνε πέριξ της Αμερικάνικης πρεσβείας και μάλιστα ως στατικοί με μοτοσυκλέτες, δεν βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκτεθειμένοι χειμώνα – καλοκαίρι σε ακραίες καιρικές συνθήκες;
  • Γιατί η ομάδα “Ζ” δεσμεύεται σε στατικό σημείο, ενώ η αποστολή της είναι να επεμβαίνει σε έκτακτα γεγονότα;
  • Το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της Ελλάδας, με εκατοντάδες κάμερες και ανθρώπους πίσω από αυτές, γιατί δεν αντιλήφθηκε αμέσως το λιποθυμικό επεισόδιο του αστυνομικού και γιατί δεν βγήκε ένας γιατρός από την πρεσβεία για παρέχει τις πρώτες βοήθειες;

Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί με περισσότερες λεπτομέρειες.