Νομική Άποψη: Η εκτίμηση γνωστού ποινικολόγου για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Νομική Άποψη: Με ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στη συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά και ειδικά στο θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, η οποία στερήθηκε τη μητέρα της από τόσο νωρίς.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Αγαπηνός, κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά με το ζήτημα της συνεπιμέλειας του άτυχου παιδιού, αλλά και στο κατά πόσο θα αναγνωριστούν στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ελαφρυντικά.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται  ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε.

«Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως:

«Ερευνάται και το πώς έχει ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, οπότε έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

ΠΗΓΗ