Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: «Οι μητροπολίτες βγήκαν σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει»

Τη δική του μαρτυρία για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη σε επτά μητροπολίτες κατέθεσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Για «φρικιαστικές στιγμές» στη Μονή Πετράκη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονο ιερομόναχο έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης.

«Καθόμασταν απ’ έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει» είπε ο Μητροπολίτης Σταγών στον ΑΝΤ1.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα. Εδώ και το καλυμμαύκι που είναι σκληρό, είχε τρυπήσει» πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος τονίζοντας ότι αλλοιώθηκαν ακόμα και τα παπούτσια των μητροπολιτών όταν πάτησαν επάνω στο καυστικό υγρό.

«Ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε. Ο ιερέας δεν δέχθηκε την καθαίρεσή του και γι αυτό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Και μόνο που τον βλέπεις καταλαβαίνεις…» σχολίασε ο Μητροπολίτης Σταγών.

Μητροπολίτης Άρτας: Έτσι έγινε η επίθεση

Νωρίτερα καρέ-καρέ περιέγραψε ο Μητροπολίτης Άρτας, ο ένας από τους επτά ιεράρχες που τραυματίστηκε, την επίθεση με καυστικό υγρό από τον ιερομόναχο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης.

Μιλώντας για τον ιερομόναχο και το πώς κινήθηκε ο Μητροπολίτης Άρτας περιέγραψε ότι «ήταν αρκετά εύστοχος καθώς ό,τι έκανε το έκανε με μια φιάλη και από απόσταση».

«Θέλει εξάσκηση για να το κάνεις αυτό» σχολίασε ο κ. Καλλίνικος εξηγώντας πως όλα συνέβησαν όταν στον κατηγορούμενο ιερομόναχο ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του κατά της καθαίρεσης επειδή ήταν εκπρόθεσμη.

«Τότε αυτός άρχισε να κάνει κινήσεις ημικυκλικές ρίχνοντας από εδώ και από εκεί. Η φιάλη ήταν γυάλινη και τουλάχιστον δύο λίτρων την οποία ο ιερομόναχος κρατούσε με τα δύο του χέρια» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άρτας.

Όπως είπε ο 37χρονος δράστης έκρυβε τη φιάλη σε μια τσάντα «και όταν του ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα έκανε μια κίνηση και την έβγαλε από εκεί».

«Είχε κάνει προεργασία αφού καταλαβαίνετε ότι τα υγρά αυτά δεν τα πουλάνε εύκολα» επανέλαβε ο κ. Καλλίνικος.

Όπως εξομολογήθηκε «όταν ο 37χρονος έβγαλε τη φιάλη η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήθελε να μας προσβάλει, να μας ρίξει αγιασμό γιατί θεωρούσε ότι η απόφασή μας δεν ήταν αγιασμένη. Δεν περίμενα ότι θα ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο»

«Κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό από το τσούξιμο στα μάτια και επειδή πρόλαβα και είδα το ράσο του γραμματέα του συνοδικού δικαστηρίου που είχε γίνει κόκκινο» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άρτας.