Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τους μητροπολίτες έσωσαν τα ράσα λέει ο δικηγόρος του 37χρονου

Για την επίθεση του 37χρονου ιερομόναχου με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη μίλησε ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεσή του

Την εκτίμηση ότι ήταν τα ράσα που έσωσαν τους μητροπολίτες από τα χειρότερα κατά την επίθεση με βιτριόλι από τον 37χρονο ιερομόναχο στη Μονή Πετράκη. το απόγευμα της Τετάρτης, εξέφρασε ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση για την οποία είχε παραπεμφθεί στο συνοδικό δικαστήριο.

Όπως είπε ο Γ. Τζίκας στον ΣΚΑΪ ο ιερομόναχος όταν άκουσε την απορριπτική απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου την αμφισβήτησε γιατί «νόμισε ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη».

«Ρώτησε τον προεδρεύοντα αν η έδρα ήταν μιλημένη από τον μητροπολίτη Βέροιας. Όταν του απάντησε η έδρα όχι, επανέλαβε το ερώτημα πιο έντονα και στη νέα αρνητική απάντηση έβγαλε δύο μπουκάλια μεγάλα τουλάχιστον δίλιτρα» περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ο δικηγόρος.

«Καταφέρθηκε εναντίον των μητροπολιτών και άρχισε να το ραντίζει το υγρό σαν αγιασμό» συνέχισε ο κ. Τζίκας.

Όπως είπε «οι μητροπολίτες έπεσαν κάτω για να προστατευθούν. Εγώ ο ίδιος τα πρώτα δευτερόλεπτα νόμισα ότι ήταν νερό και ήθελε να τους βρέξει».

«Προσπάθησα να τον συγκρατήσω αλλά ήταν τόσο γρήγορο το συμβάν. Κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό όταν έπεσε στο χέρι μου» συμπλήρωσε ο κ. Τζίκας εκτιμώντας ότι «τους μητροπολίτες έσωσαν τα ράσα επειδή ήταν μακριά».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο 37χρονος μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη δεν προσπάθησε να διαφύγει.