Φονικό στην Κέρκυρα: Ο 67χρονος τους εκτέλεσε για τα… παρτέρια του κήπου – Τρία τα σημειώματά του

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το διπλό φονικό «δια ασήμαντον αφορμήν» στην Κέρκυρα καθώς πληροφορίες θέλουν τον 67χρονο να εκτέλεσε τα θύματά του για διαφωνία σχετικά με τον… κήπο

Τον λόγο πίσω από το διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει την Κέρκυρα αναζητούν οι αρχές με τις πληροφορίες σε κάθε περίπτωση να δείχνουν ότι η εκτέλεση της 61χρονης και του 63χρονου από τον 67χρονο, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, έγινε «δια ασήμαντον αφορμήν».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στον 67χρονο και τα θύματά του, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, υπήρχαν διαφωνίες για το μοίρασμα του… κήπου και τα παρτέρια.

Άλλες πληροφορίες δείχνουν ως αιτία του διπλού φονικού την επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και την επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα πληροφοριες του corfutvnews στο σπίτι του 67χρονου δράστη και αυτόχειρα φέρονται να εντοπίστηκαν τρία σημειώματα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το πρωτο αφορούσε την 60χρονη και την μεταξύ τους σχέση, το δεύτερο τον 63χρονο και το τρίτο αφορούσε την οικογένεια του και κυρίως την κακή σχέση που είχε με τα παιδιά του.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προστριβές

Ο 67χρονος δράστης αφού πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του στη συνέχεια κλείστηκε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του.

«Άκουσα τέσσερις πυροβολισμούς, δύο μαζί και μετά από λίγο άλλους δύο και πετάχτηκα έξω και μετά έμαθα ότι επρόκειτο για τους ανθρώπους αυτούς. Ξέρω ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ του δράστη και του άνδρα που σκότωσε, είχε μαλώσει και με εμένα ο δράστης δύο φορές, αλλά κανείς δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο», είπε στον ΑΝΤ1 γείτονας των θυμάτων και του δράστη και αυτόχειρα, στην Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα σε φωτογραφία φαίνεται ο δράστης του διπλού φονικού να έχει κολλήσει στην πόρτα του σπιτιού του μήνυμα προς της Αστυνομία, με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημείωμα Κέρκυρα έγκλημα
Το σημείωμα που βρέθηκε στην πόρτα του σπιτιού του 67χρονου δράστη | ΑΝΤ1

Το φονικό συνεβη λίγο μετά τις 11 και μισή το πρωί της Κυριακής όταν η 61χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού που μίσθωνε ο 67χρονος βγήκε από το σπίτι της.

Τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στην 61χρονη καθηγήτρια, με μία καραμπίνα την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι, αφού πριν είχε σκοτώσει τον 63χρονο γείτονα.

Ακούγοντας τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά, περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης που διέφυγε μετά το άγριο φονικό, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας περισυνέλεξαν έξι φυσίγγια.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 67χρονος δράστης, που είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος καβγάδιζε συχνά με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που νοίκιαζε.

Τι είπε ο ιατροδικαστής για το θάνατο των δύο θυμάτων

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γ. Αΐβατίδη, ο δράστης φαίνεται πως πρώτα πυροβόλησε τον 63χρονο γείτονά του και στη συνέχεια την 61χρονη γυναίκα, ενώ εκτιμάται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά το κάθε θύμα στο κεφάλι.

Η απόσταση μεταξύ των δύο σορών, που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της άτυχης γυναίκας, ήταν περίπου 15 μέτρα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών. Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή. Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα», τόνισε ο ιατροδικαστής σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό. Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση να υπάρξει αυτή η πραγματικά τραγωδία».