Αθώες οι οροθετικές που συνελήφθησαν το 2012! Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκαν την απόφαση

Αθώες κρίθηκαν οι 11 οροθετικές γυναίκες (τρεις από τις οποίες δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή) που συνελήφθησαν το 2012…
με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό τoυ HIV/AIDS που δικάζονταν από το Τριμελές Πλημμελειδοικείο της Αθήνας. H απόφαση εκδόθηκε μετά την ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Την απόφαση υποδέχθηκαν με δάκρυα χαράς οι γυναίκες ενώ το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα!
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση των γυναικών για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή ενώ για το αδίκημα του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών επισήμανε πως έχει υποπέσει σε παραγραφή καθώς μετατράπηκε σε πταίσμα. “Δεν θα αναφερθώ σε όσα προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά όσα δεν προέκυψαν” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός και συνέχισε: “δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδολως ότι ερχόντουσαν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες”.

Οι κατηγορούμενες που ήταν παρούσες στη δίκη αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες. Μία από τις κατηγορούμενες ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία της : “Έκανα πολλες προσπαθειες για να απεξαρτηθω (…)Το πως ημουν και πως ειμαι ειναι δυο διαφορετικά πραγματα”

Ερώτηση : Γιατι πιστεύετε οτι σας προσήγαγαν;

Απάντηση : Τη συγκεκριμένη ημέρα γιατι η εντολή τους ηταν τέτοια. Να μαζέψουν όλες τις γυναίκες γύρω απο την Ομόνοια. Μάζεψαν 90 – 100 γυναικες άδειασαν οι δρομοι εκεινο το βραδυ!

Η αστυνομία συνέλαβε ολες τις γνωστες της φυσιογνωμιες εκεινο το βραδυ και ολες ηταν χρήστριες.