Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αισιοδοξία για ταυτοποίηση του δράστη από φωτογραφίες σεσημασμένων

Περισσότερο αισιόδοξοι για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά εμφανίζονται οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση

«Παράθυρο» αισιοδοξίας αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά αφήνουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Η αίσθηση αυτή πηγάζει σύμφωνα με πληροφορίες από τη βοήθεια που παρέχει ο 33χρονος σύζυγός της Καρολάιν ο οποίος φέρεται να έχει αναγνωρίσει τη γλώσσα που άκουσε να μιλούν οι δράστες μεταξύ τους.

Παράλληλα ο 33χρονος πιλότος φέρεται να έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση σε μεγάλο ποσοστό ενός υπόπτου από τις φωτογραφίες που του έδειξαν όλο αυτό το διάστημα από την τράπεζα δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος ο 33χρονος έδωσε ένα ποσοστό 80% ομοιότητας για τον ύποπτο αυτό ενώ για άλλους 15 υπόπτους το ποσοστό βεβαιότητάς του έφτασε στο 65%.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση υπενθυμίζουν ότι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας – ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν – βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με μικρό πεδίο όρασης και υψηλό επίπεδο συναισθηματικής φόρτισης, στοιχεία, δηλαδή, που χαμηλώνουν τα όρια αξιοπιστίας αλλά δεν παύουν να αποτελούν σημαντική βοήθεια για τις αστυνομικές έρευνες.

Η «παρόμοια» ληστεία

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επιπλέον, ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του 33χρονου που φαίνεται να έχει όμοια χαρακτηριστικά.

Ο εκπαιδευτής του 33χρονου πιλότου, συζύγου της 20χρονης Καρολάιν δήλωσε πως το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018 ο ίδιος με τη σύζυγό του έπεσαν θύμα παρόμοιας ληστείας.

«Ο τρόπος δράσης είναι ακριβώς ο ίδιος. Με τη διαφορά ότι σε εμένα μπήκαν κρατώντας γκλοπ, ενώ στο Μπάμπη πήγαν με πιστόλια. Και αυτό επιτείνει το γεγονός ότι είναι ίδια γιατί εγώ ήρθα στα χέρια μαζί τους.»

Ο άτυχος άνδρας ήταν στο σπίτι του στο Αλεποχώρι μαζί με τη σύζυγό του όταν εισέβαλαν οι τρεις ληστές.

Οι δυο φίλοι και πιλότοι διαπίστωσαν τα κοινά στοιχεία στην περιγραφή, κυρίως του αρχηγού. Είχε ύψος γύρω στο 1.70, εύσωμος με κοντό λαιμό και στρογγυλό πρόσωπο και μελιά μάτια.

«Τους δύο συνεργούς του τους έβγαλα σχεδόν έξω από το σπίτι ενώ ο αρχηγός , ο οποίος πρέπει να είναι πολύ θρασύδειλος, είχε επιτεθεί στη γυναίκα μου όπως επιτέθηκε στην Καρολάιν και στη συνέχεια, αφού την εξουδετέρωσε ήρθε από πίσω μου και με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι με εξουδετέρωσε και εμένα έπεσα αναίσθητος.», αποκάλυψε.

Το ζευγάρι σώθηκε από καθαρή τύχη, καθώς οι ληστές διψούσαν για αίμα και ήταν έτοιμοι για όλα.