Digital marketing: 4 μυστικά επιτυχίας

digital marketing

Και στο digital marketing, όπως και παντού, οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος.

‘Ετσι, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, το Digital marketing που φέρνει μεγάλα κέρδη και σπουδαία αποτελέσματα, είναι μόνο το digital marketing που κάνουν οι απόλυτα εξειδικευμένοι digital marketers. Όλες οι άλλες προσπάθειες από φιλόδοξους χρήστες έχουν ναυαγήσει.

Ανάμεσα στα εκατομμύρια website που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, τα project που πάνε καλά, έχουν δυναμική πορεία και ξεχωρίζουν μέσα στον “ωκεανό” του ανταγωνισμού, έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά:

α) Έχουν την ευθύνη τους και τα τρέχουν οι καλύτερες εταιρείες digital marketing

β) Είναι project που έχουν κοστίσει αρκετά. Που πληρώθηκαν καλά.

Έτσι, αν κάποιος σκοπεύει να προσπαθήσει μόνος του, ή σκέφτεται πως θα τον βοηθήσει “ένα παιδί που ασχολείται με αυτά” και σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 400€-500€ και “άμα πάει καλά, βλέπουμε”, καλύτερα να το ξεχάσει προκαταβολικά και να μην μπει καν στον κόπο…

Οι δύο παραπάνω επισημάνσεις μπορείς να πεις ότι είναι υπερ-αρκετές για να κατανοήσει κάποιος πως πρέπει να κινηθεί στο digital marketing. Όμως παρόλα αυτά, θα παραθέσουμε και την άποψη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες digital marketing σε παγκόσμιο επίπεδο και μιας από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες digital marketing, την εταιρεία VNG DIGITAL GROUP.

Το άρθρο “4 μυστικά για επιτυχία στο digital marketing” το εντοπίσαμε στο blog της εταιρείας VNG Digital Group, στο www.vng.gr και πράγματι εντυπωσιαστήκαμε γιατί πρόκειται για το πληρέστερο blog digital marketing που έχουμε δει γενικά. Διαθέτει πάρα πολλά άρθρα και ενημερώνεται με σταθερή συχνότητα 2–3 φορές κάθε εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε πολύ να επιλέξουμε το συγκεκριμένο άρθρο, αφενός γιατί τα θέματα του συγκεκριμένου blog είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, και όλα είναι ενδιαφέροντα, αλλά αυτό που πραγματικά μας εντυπωσίασε στο συγκεκριμένο site digital marketing είναι η εμφάνιση, η δομή και η πληρότητα των πληροφοριών. Είναι αυτό που λέμε, ότι για να είσαι ο καλύτερος, δεν αρκεί να το λες αλλά και να το δείχνεις. Και αυτό το site, πραγματικά δείχνει την αξία του, ακόμα και σε κάποιον χρήστη χωρίς άποψη και χωρίς εμπειρία. Αλλά, αρκετά με την φλυαρία, ας πάμε κατευθείαν στο άρθρο με τα μυστικά για επιτυχία στο digital marketing, το οποίο και σας παραθέτουμε αυτούσιο:

Το digital marketing διατηρεί αρκετά στοιχεία που συναντάμε στον φυσικό κόσμο και στο παραδοσιακό marketing. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε 4 απλά μυστικά επιτυχίας απαραίτητα τόσο στον ψηφιακό, όσο και στον φυσικό κόσμο.

Δημιουργήστε με πάθος τη στρατηγική σας στο Digital Marketing

Πολύ απλά δεν θα έχετε επιτυχία σε οποιαδήποτε στρατηγική content marketing. Εκτός αν είστε παθιασμένοι με αυτό που έχετε να προσφέρετε. Το πάθος σας θα αντανακλαστεί με ένα μαγικό τρόπο στο περιεχόμενο που παράγετε. Και αυτό το πάθος θα συνδέσει και θα προσελκύσει το στοχευόμενο κοινό σας.

Στο digital marketing εστιάστε στο θέμα σας

Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές στο διαδίκτυο δεν θέλουν να τους παρέχετε ό,τι χρειάζονται. Θέλουν να ειδικεύεστε σε ένα πράγμα. Και να γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το προϊόν ή την υπηρεσία.

Και γιατί ξέρετε τα πάντα σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Επειδή είστε παθιασμένοι με αυτό!

Πάρτε χρόνο για να “ακούσετε” στο digital marketing

Πάρτε χρόνο για να ακούσετε τις ερωτήσεις, τα σχόλια, τις προτάσεις και τις αντιδράσεις του κοινού που σας ενδιαφέρει.

Η ανάγνωση των σχολίων στο blog σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας. Η μελέτη της επισκεψιμότητας του Google Analytics μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δείτε ποια θέματα διαβάζει το κοινό σας και με ποια ασχολείται περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που συλλέγετε για να αναπτύξετε ιδέες για τη στρατηγική περιεχομένου σας. Το καλογραμμένο και πρωτότυπο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας είναι το “κλειδί”.

Χρησιμοποιήστε ιστορίες

Οι άνθρωποι, όπως ήδη έχετε διαπιστώσει από την μέχρι τώρα εμπειρία σας στο Social media marketing, συσχετίζονται με τις ιστορίες και μοιράζονται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των άλλων μέσω ιστοριών. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να πείτε μια ιστορία για να πείτε μια σκέψη. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική και ότι είναι επίσης σύμφωνη με το γενικό μήνυμα που θέλει να ακούσει το ακροατήριό σας.

Πηγή