Γλυκά Νερά – Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ.: «Μέτρα για να μη χαθούν και άλλοι σαν την Καρολάιν»

«Δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι αδικοχαμένοι σαν την Καρολάιν», αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

Στο τραγικό χαμό της 20χρονος Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από κακοποιούς μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής αναφέρει ότι «το συμβάν στα Γλυκά Νερά ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στα Α.Τ. και Τ.Α. της Διεύθυνσης», ενώ προσθέτουν ότι «δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι αδικοχαμένοι σαν την Καρολάιν».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Είναι γνωστό, ότι τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή αστυνόμευσης στην Αττική, καταλαμβάνει και εποπτεύει η Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής. Γνωστό είναι επίσης, ότι στη Β/Α Αττική υφίσταται μια αυξανόμενη τάση της μόνιμης κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το συμβάν στα Γλυκά Νερά ανάδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στα Α.Τ. και Τ.Α. της Διεύθυνσης και πλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να συνεχίσει να ¨κρύβεται κάτω από το χαλί¨. Αξίζει να επισημανθεί ότι η γενικοπροληπτική θέση της Διεύθυνσης είναι εκ των πραγμάτων σχεδόν αδύνατη, καθώς κάτω από πεντακόσιοι (500) συνάδελφοι διατίθενται σε είκοσι δύο (22) Α.Τ. και περίπου τετρακόσιοι (400) σε είκοσι (20) Τ.Α..

Οι παρακάτω αριθμοί της υπάρχουσας και παρούσας αστυνομικής δύναμης καλύπτουν μεσοσταθμικά κάτω από το 50% των θεσμοθετημένων οργανικών θέσεων σε επίπεδο Α.Τ. και 40% σε επίπεδο Τ.Α.. Έτσι, αντί να επικαιροποιείται τελολογικά προς τα πάνω η οργανικότητα αφαιρείται η μισή αστυνομική δύναμη από τη ¨μάχη της καθημερινότητας¨, με τα γνωστά αποτελέσματα. Επειδή, όμως, η μάχη με την παραβατικότητα και το έγκλημα τείνει να μεταβληθεί σε σκιαμαχία, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε για ύστατη φορά το μείζον αυτό θέμα.

Δεν γίνεται πλέον, να εθελοτυφλούμε εμπρός στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλοι αδικοχαμένοι σαν την Καρολάιν. Έφθασε πλέον η ώρα των τομών και των σοβαρών αποφάσεων και για τον καθένα μας πρέπει να επιμεριστεί η ευθύνη που του αναλογεί».