Ναρκωτικά 270 κιλών και 11 μέλη διακινητών στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (φωτογραφίες)

Συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων επτά (7) ημεδαποί και τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -257- κιλών και -845- γραμμαρίων, ένα (1) φουσκωτό σκάφος, χρηματικά ποσά, φυσίγγια και πλήθος κινητών τηλεφώνων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην Ευρώπη.

Στις 14-12-2016 και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για επτά (7) ημεδαπούς, έξι άνδρες ηλικίας από 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη γυναίκα και τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας, τρείς άνδρες ηλικίας 33, 36 και 40 ετών και μία 21χρονη.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε τόσο στο εσωτερικό της Χώρας μας όσο και στο εξωτερικό, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς τη δια θαλάσσης μεταφορά και την εισαγωγή, την χερσαία μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φουσκωτό σκάφος και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν ο οργανωτής των θαλάσσιων μεταφορών της κάνναβης από την Αλβανία στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή της κάνναβης από το φουσκωτό σκάφος  και συντονιστής των χερσαίων μεταφορών στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπεύθυνος για την στρατολόγηση ατόμων για τις ανάγκες της οργάνωσης ήταν ένας 31χρονος ημεδαπός. Στα υπόλοιπα μέλη είχε επιμερισθεί η ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς (προπομποί), της αποθήκευσης, της διακίνησης και της προετοιμασίας για την εξαγωγή, μέρους των ποσοτήτων ναρκωτικών, στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε σε λιμένα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και κατασχέθηκε.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας:

  • -257- κιλά και -845,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • -2,9- γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA
  • Το χρηματικά ποσά των -5.730- Ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των -100.200- Λεκ Αλβανίας
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
  • Τριάντα πέντε (35) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Είκοσι πέντε (25) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Ένας (1) μεταλλικός τρίφτης
  • Μια (1) σιδερογροθιά

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.