ΤΩΡΑ: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα – Καπνός και στάχτες σε αυτοκίνητα και μπαλκόνια

Μην βγαίνετε από τα σπίτια, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος – Κλείστε πόρτες και παράθυρα

Δραματικές είναι οι στιγμές εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την Κορινθία και πλέον πέρασε στην Αττική.

Λίγο πριν τις 15:00 το απόγευμα ζητήθηκε η άμεση απομάκρυνση των κατοίκων και από το Αλεποχώρι, με το μέτωπο να μαίνεται μεταξύ Σχίνου και Μαζίου.

Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές Αιγειρούσες – Ντουράκος, Ανω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Από το πρωί, οι Αθηναίοι αντίκρισαν μια θολή – πορτοκαλί εικόνα, με τον πυκνό καπνό να φτάνει και να σκεπάζει όλο το Λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου, ενώ στάχτες σκεπάζουν αυτοκίνητα και μπαλκόνια, κυρίως στα δυτικά προάστια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι τις επόμενες ώρες δεν πρόκειται να εξασθενήσουν και μόνο από το πρωί της Παρασκευής αναμένεται βελτίωση.

Καλό θα είναι όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να κρατούν τα σπίτια τους κλειστά, μιας και οι καπνοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.