Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ από την έκρηξη της εγκληματικότητας – Μεγάλη κινητικότητα

Σε έξαρση βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα περιστατικά εγκληματικότητας και βίας στην Αττική με ένοπλες ληστείες και αδίστακτους εγκληματίες που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στρέψουν τα όπλα τους κατά πολιτών και αστυνομικών.

Στην Κατεχάκη επικρατεί έντονος προβληματισμός, με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να σχεδιάζουν μέτρα αντιμετώπισης και αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης, δίνοντας παράλληλα εντολές στους αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η χθεσινή ένοπλη ληστεία στις κεντρικές εγκαταστάσεις της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «Υφαντής» στη Νέα Κηφισιά είναι ο τελευταίους κρίκος μιας αλυσίδας βίαιων περιστατικών την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα.

Οι τέσσερις ένοπλοι δράστες με βαρύ οπλισμό, καλάσνικοφ και πιστόλια, αφού ακινητοποίησαν τους φύλακες της επιχείρησης εισέβαλαν στο λογιστήριο και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τους ιδιοκτήτες στα πόδια προκειμένου να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Ο τρόπος διαφυγής τους με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία έκαψαν για να μην αφήσουν ίχνη όσο και η αποφασιστικότητά τους να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας, πυροβολώντας κατά αστυνομικών που τους καταδίωξαν, δείχνει την οργάνωση των δραστών αλλά και το πόσο αδίστακτοι είναι αδιαφορώντας για ανθρώπινες ζωές.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από τύχη γλίτωσε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που εντόπισε δύο ληστές να κινούνται με μηχανή στην περιοχή της Μεταμόρφωσης οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει σε κατάστημα «Γερμανός» στην Πεύκη. Ο ένας από τους δύο δράστες γάζωσε με ούζι τους αστυνομικούς και η μία σφαίρα καρφώθηκε στο κράνος του αστυνομικού. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε καμένη η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθησαν και την επόμενη ημέρα, το πρωί του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας όταν σε έναν τυπικό αστυνομικό έλεγχο στην πλατεία Θεάτρου απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά, ένας 38χρονος που όπως αποδείχτηκε ήταν δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας, άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας έναν εξ αυτών στο χέρι. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και όταν ο δράστης κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει αυτοκτόνησε.

Το σκηνικό βίας στο κέντρο της Αθήνας συνεχίστηκε και τη Δευτέρα. Περίπου στις 9 το πρωί, δύο άτομα φορώντας κράνη πλησίασαν τους υπαλλήλους ενός ανταλλακτηρίου συναλλάγματος επί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια και υπό την απειλή όπλου τους άρπαξαν τη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφεραν στην τράπεζα. Μάλιστα στην προσπάθεια διαφυγής τους οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Λίγες ώρες αργότερα δύο ένοπλοι λήστεψαν σούπερ μάρκετ στην Καλλιδρομίου. Μέσα σε όλα αυτά τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξε και η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση τρομοκρατών στο υπουργείο Εργασίας συνθέτοντας ένα σκηνικό ανεξέλεγκτης βίας και εγκληματικότητας στην Αθήνα.