Φωτιά στην Κορινθία: «Σκοτείνιασε» η Αττική – Στάχτες στα μπαλκόνια, κάπνα στον ουρανό

Μαύρισε ο Αττικός ουρανός από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει το Σχίνο Κορινθίας

Καπνοί και στάχτες έφτασαν σε πολλές περιοχές της Αττικής από τη μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας που ξέσπασε χθες το απόγευμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σε χορτολιβαδική έκταση και καίει σε δύσβατο σημείο.

Όπως γράφουν πολλοί χρήστες στο Twitter, οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Πειραιά, Νέα Σμύρνη, ακόμα και Χαλάνδρι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης και πλέον έχει πάρει διαστάσεις και κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι το οποίο εκκενώνεται.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. «Έχει αρκετό αέρα, 5-6 μποφόρ» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Λουτρακίου.

«Είναι δυσπρόσιτη περιοχή, αυτό το τμήμα του δάσους δεν είχε καεί μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε ενεργό μέτωπο σε συμπαγές δάσος που κατευθύνεται προς Αλεποχώρι. Επιχειρούν 200 πυροσβέστες από διάφορες μονάδες της Ελλάδας. Έχουν δοθεί δύο εντολή σε 6 καναντέρ, 1 Σινούκ, 3 πετζετέλ» δήλωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή.

«Εκκενώνουμε προληπτικά το Αλεποχώρι και δύο μονές» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά. Η ΕΜΥ μας έδωσε εικόνα ότι η ένταση των ανέμων θα πέσει μετά από δύο ώρες» συμπλήρωσε.

Λόγω της πορείας που πήρε η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική προχώρησε στις εκκενώσεις των οικισμών Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη ενώ έχουν καταστραφεί και σπίτια.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη Μαρίνα στη Μαυρολίμνη, κατακαίοντας το παρθένο δάσος που έφτανε μέχρι τη θάλασσα.