Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ – «Θύελλα» αντιδράσεων από πυροσβέστες

Ομαλά κυλάει το πρόγραμμα εμβολιασμού, με 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, την ίδια ώρα όμως «φωτιά» ανάβει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της ΕΜΑΚ

Με ελικόπτερα και βάρκες, μέρα νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες, στην Ελλάδα αλλά και σε αποστολές στο εξωτερικό οι επίλεκτοι της ΕΜΑΚ είναι στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές. Τώρα, αυτή η διαταγή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανάβει φωτιές στους επίλεκτους που συνήθως τις σβήνουν.

Η υπηρεσία λέει πως ο εμβολιασμός διασφαλίζει την υγεία των στελεχών από την στιγμή που οι συνθήκες εργασίας και ιδίως η πιθανότητα διεθνών αποστολών το επιβάλλουν.

Οι πυροσβέστες λένε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημιουργεί προβλήματα και είναι αντίθετος στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Mε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ ανοίγει η κουβέντα και για την αστυνομία αλλά και τον στρατό. Ναι στα εμβόλια λένε οι αστυνομικοί αλλά όχι στην υποχρεωτικοτήτα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Γιατί εμβολίαζονται υποχρεωτικά στην ΕΜΑΚ

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων υπηρετούν την ΕΜΑΚ, τονίζοντας πως στόχος δεν είναι η κυβέρνηση να προσβάλει κάποιον.

«Η ΕΜΑΚ πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Στόχος δεν είναι να προσβληθεί κανένας. Η ΕΜΑΚ είναι άμεσης διαθεσιμότητας ομάδα. Γι΄αυτό δίνεται δυνατότητα όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν να μεταφερθούν αλλού και όσοι έχουν εμβολιαστεί να μεταφερθούν στην συγκεκριμένη ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ενώ παράλληλα, τόνισε η κυρία Πελώνη τονίζοντας πως η συζήτηση για τους υγειονομικούς είναι μία συζήτηση που θα γίνει το φθινόπωρο.

Αναφορικά με τη χαλάρωση που επικρατεί στην κοινωνία παρά το γεγονός πως τα κρούσματα παραμένουν ακόμη υψηλά, διευκρίνισε πως υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης στα νοσοκομεία, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Έλεγχοι για «φρένο» στη χαλάρωση από την άρση του lockdown

«Οι έλεγχοι θα ενταθούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον ιό. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί», τόνισε η κυρία Πελώνη.

Σχετικά με τα τοπικά lockdown, η κυρία Πελώνη τόνισε πως απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα δουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 40-45 ετών, ενώ η κυρία Πελώνη ανέφερε πως η επόμενη ομάδα που θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει θα είναι 35-39 ετών.