Στην 6η πτέρυγα στον Κορυδαλλό ο Μένιος Φουρθιώτης – Το σχέδιο για την κράτησή του και οι απαιτήσεις του

Η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη, είχε ως αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να οδηγηθεί το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στον Κορυδαλλό

Ο Φουρθιώτης θα κάνει για πρώτη φορά Πάσχα εντός των τειχών, με τις Αρχές να έχουν εκπονήσει σχέδιο για την κράτησή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο παρουσιαστής κρατείται στην 6η πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Πριν φυλακιστεί είχε υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορονοιό σε δημόσιο νοσοκομείο. Το τεστ βγήκε αρνητικό και θα επαναληφθεί εντός της φυλακής.

Στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Φουρθιώτης κρατούνταν στο παρελθόν κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, ενώ σήμερα εκεί βρίσκονται – ως επί το πλείστον- κρατούμενοι που εργάζονται στις φυλακές. Το κελί ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος θάλαμος, τον οποίο μοιράζεται με ακόμα 4 άτομα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο ίδιος ζήτησε τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρο.

Αύριο Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να περάσει από συνέντευξη με την διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος, μια διαδικασία που ακολουθείται με όλους τους νέους κρατούμενους.

Η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού έχει λάβει, όπως λένε αρμόδιες πηγές, όλα τα μέτρα, προκειμένου ο παρουσιαστής να είναι ασφαλής.