Ένωση αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής: Τραυματίστηκε αστυνομικός από έκρηξη σε περιπολικό!

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων της Νοτιοανατολικής Αττικής προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων και τη συντήρησή τους.

Αφορμή, η έκρηξη ενός σωλήνα ψύξης σε περιπολικό, με τον αστυνομικό που οδηγούσε να τραυματίζεται ελαφρά.

Η ανακοίνωση:

Ελληνική Αστυνομία 2021 με οχήματα Citroën Xsara του 2000

Όλο αυτό το διάστημα, ως Ένωση Ν/Α έχουμε πολλάκις κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων και τη συντήρησή τους σε ορισμένες Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Με προγενέστερες αναφορές μας αλλά και σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, είχαμε επισημάνει και επιστήσει την προσοχή για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των οχημάτων της Υποδιεύθυνσης Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων ένεκα της παλαιότητάς τους αλλά και της ελλιπούς συντήρησής τους.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση, λόγω της υποστελέχωσης, δεν διαθέτει οργανωμένο γραφείο κίνησης και συντηρητές, παρότι υφίσταται τριψήφιος αριθμός υπηρεσιακών οχημάτων. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας Συνοδοί Αστυνομικών Σκύλων εδώ και χρόνια «βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να συντηρούν οι ίδιοι τα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς, σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια κίνησης υπηρεσιακού οχήματος, εξερράγη σωλήνας του κυκλώματος ψύξης, με αποτέλεσμα να προκληθεί τραυματισμός στα πόδια του ενός οδηγού πυροτεχνουργού.

Χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε ο συνάδελφός μας δεν εξετράπη το όχημα από το οδόστρωμα, παρά τον τραυματισμό που υπέστη ο ίδιος.

Καλούμε τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία όπως προβούν άμεσα στην προμήθεια καινούριων οχημάτων για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, αλλά και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους ή άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους.

Κεντρική φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ