Κινηματογραφική διάσωση τετράχρονου από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Μεγάλη επιχείρηση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης για να σωθεί ένα 4χρονο αγόρι που δεν είχε σφυγμό. Διέφυγε τον κίνδυνο το παιδάκι που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού.

Στιγμές αγωνίας για μια οικογένεια στο Παλαιό Φάληρο τη Μεγάλη Δευτέρα (26.04), καθώς ένα τετράχρονο αγόρι δεν είχε σφυγμό με τη μητέρα του τρομοκρατημένη να καλεί για ασθενοφόρο. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στην περιοχή έφτασαν στην πολυκατοικία και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, όπου βρήκαν τη μητέρα σε κατάσταση πανικού και το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ένας εκ των αστυνομικών έχοντας εκπαιδευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, άρχισε αμέσως να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί έτσι ώστε να το επαναφέρει. Οι αστυνομικοί βλέποντας το παιδί να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που έγιναν για να επανέλθει, δεν περίμεναν το ασθενοφόρο και κάλεσαν περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Η ομάδα ΔΙΑΣ άνοιγε τον δρόμο για το περιπολικό, στο οποίο μπήκε μαζί και ο αστυνομικός που έκανε στο παιδί μαλάξεις για να επανέλθει και τάχιστα το οδήγησαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί μπήκε αμέσως σε ΜΕΘ, διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να είναι διασωληνωμένο. Οι γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία του, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.