Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα έρευνα σε βάρος του μετά από τέταρτη καταγγελία για βιασμό

Νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τέταρτη καταγγελία για βιασμό

Νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τέταρτη καταγγελία για βιασμό.

Η νέα καταγγελία βιασμού προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών.

Μετά την αποτίμηση της κατάθεσης αυτής από την ανακρίτρια, ο φάκελος εστάλη στην εισαγγελία της Αθήνας και ανατέθηκε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για να διενεργηθεί έρευνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα λάβει εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο και έπειτα θα αποφανθεί σχετικά με την άσκηση ή μη και τρίτης δίωξης σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η τρίτη καταγγελία και η απολογία

Στο μεταξύ, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να κληθεί σε απολογία για την τρίτη καταγγελία βιασμού σε βάρος του, για την οποία μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Αυτή η δίωξη αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση.

Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Μετά την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και παροχής εξηγήσεων από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται ακόμη και ότι γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για βιασμό.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας η οποία αναμένεται να τον καλέσει σε νέα απολογία, που θα αφορά την συγκεκριμένη πράξη.