Δολοφονία Καραϊβάζ: Εντείνονται οι έρευνες των αρχών – Πού έχουν επικεντρωθεί, τα νέα ντοκουμέντα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο

Το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να είναι πληρωμένοι δολοφόνοι που ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό με «αποστολή» να τον σκοτώσουν ερευνούν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Τον άντρα με το στρατιωτικού τύπου μπουφάν και τη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, το οποίο δολοφόνησε με 13 σφαίρες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ, αναζητά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά τον Γιώργο Καραιβάζ να ακολουθεί το καθημερινό του δρομολόγιο από το στούντιο του καναλιού όπου εργαζόταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν αποκλείει ακόμα και την εκδοχή οι δύο δράστες που επέβαιναν σε σκούτερ να είχαν συνεργούς που παρακολουθούσαν νωρίτερα το στόχο τους.

Περίπου τρία 24ωρα έπειτα από την εγκληματική ενέργεια που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο, τα αγαπημένα πρόσωπα του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι αδύνατο να συνέλθουν από το σοκ.

Οι Αρχές «χτενίζουν» όλη την Αττική. Ψάχνουν ξενοδοχεία, Airbnb, διαμονές σε σπίτια, ακόμα και ενοικιάσεις οχημάτων. Στο μικροσκόπιο και μια γυναίκα με γυαλιά που καταγράφηκε σε κάμερες να μιλά στο κινητό της και δεν αποκλείεται να είναι αυτή που ειδοποίησε τους εκτελεστές.

Την ίδια ώρα, γίνονται έρευνες για τις αφίξεις και αναχωρήσεις λίγη μέρες πριν και λίγες ώρες αφ’ ότου διαπράχθηκε η εκτέλεση, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Τι ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, για τον εκτελεστή

Ήταν σωματώδης, ψηλός, φορούσε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι και χακί μπουφάν με κουκούλα, σκούρα παπούτσια, έναν σκούρο σκούφο αλλά και μαύρη γκαίτα λαιμού. Δεν αποκλείεται μάλιστα, κάτω από τα ρούχα του να φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο οδηγός φορούσε λευκό κράνος με φιμέ όμως, τζάμι, ένα μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ασφάλειας, όλα δείχνουν ότι οι δράστες εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κινητό και υπολογιστής του Γιώργου Καραιβάζ.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες αλλά και γείτονες του δημοσιογράφου. Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος αλλά και ο γιος του ενώ έχει κληθεί και ο δικηγόρος του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος χειριζόταν υποθέσεις του που ίσως, μπορέσουν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του.

Οι έρευνες δεν σταματούν λεπτό. Οι αξιωματικοί έχουν χωριστεί σε επτά ομάδες και «σαρώνουν» για την παραμικρή λεπτομέρεια. Στόχος είναι να ανακαλύψουν τον ηθικό αυτουργό που «υπέγραψε» το «συμβόλαιο θανάτου». Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να βρουν και το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ενώ εκτιμούν, ότι στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν και δεύτερο όχημα για να διαφύγουν.

Καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών παίζουν και οι κάμερες παρακολούθησης, στις οποίες, αν δεν και φαίνεται το πρόσωπο των εκτελεστών, μπορούν να δείξουν την διαδρομή που ακολούθησαν ώστε οι Αρχές να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που ίσως τους είδαν κατά την διαδρομή τους, πριν ίσως, καλύψουν τα πρόσωπά τους. Οι κάμερες είναι εκείνες, οι οποίες θα δείξουν άλλωστε, εάν ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του, όσο και προηγούμενες ημέρες, προκειμένου οι εκτελεστές να γνωρίζουν το πού βρίσκεται και πότε.

Νέο ντοκουμέντο από τη δολοφονία

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη μία συνάντηση υπό τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με ανώτατους αξιωματικούς από την ασφάλεια Αττικής οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ για να ενημερωθεί και να τους πει ότι έχει την απόλυτη στήριξή τους, όποιους πόρους χρειάζονται και τη βοήθειά του για να μπορέσουν να διαλευκάνουν τη συγκεκριμένη άγρια δολοφονία.

Εδώ στον Αλιμο συνεχίζουν οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που χειρίζονται αυτή την ευαίσθητη υπόθεση να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι αυτήν την ώρα πηγή η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση αποκάλυψε ότι δεν έχει εντοπιστεί τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα κάποιο όχημα το οποίο να φαίνεται να ήταν ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών των δύο εκτελεστών οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής να έρχονται στο σημείο περίπου δέκα λεπτά πριν στάθμευσε το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Το βίντεο το οποίο αποκάλυψε το MEGA είναι μία λήψη από μία κάμερα σπιτιού. Η λήψη είχε γίνει λίγο πριν τη δολοφονία. Στο συγκεκριμένο βίντεο οι δράστες γυρνάνε γύρω γύρω. Δηλαδή είναι καρτέρι. Δεν θέλησαν προφανώς να μείνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να μην δώσουν στόχο αλλά έκαναν κύκλους, περιμένοντας κάποιον να τους δώσει το σήμα. Άρα ομάδα υποστήριξης λέει λογική υπήρχε. Το ερώτημα είναι ποια ήταν και πού ήταν.

Θεωρούν ότι κάποιος τους ενημέρωσε ωστόσο επειδή έχουν δει τη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες ότι για ένα δίκυκλο το οποίο εμφανίστηκε στο σημείο περίπου δέκα λεπτά μετά την εκτέλεση φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι αυτήν την ώρα πηγές του MEGA οι οποίες συμμετέχουν πάρα πολύ ενεργά στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Οι Αρχές προσπαθούν να αναλύσουν και από τα κινητά τηλέφωνα του και από τους υπολογιστές το κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε πάνω του έχει υποστεί ζημιά και εκείνο από τις 10 σφαίρες οι οποίες δέχθηκε στο σώμα του θα γίνει προσπάθεια στα εγκληματολογικά εργαστήρια να ανοίξει. Και βέβαια προσπαθούν να βρουν και να φτιάξουν το δρομολόγιο διαφυγής έτσι ώστε σιγά σιγά να δουν προς τα πού κατευθύνθηκαν οι δύο δράστες.