Θα παρει θεση η ΠΟΑΣΥ η ειμαστε αναξιοι απαντησεως;

Αφορμής δοθείσης ενόψει του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με θέμα ρυθμίσεις θεμάτων αστυνομικού προσωπικού οπως εξετάσεται την προσθήκη στις εξαιρέσεις  του Α.7 των αστυνομικών μη ανακριτικων υπαλλήλων που είχαν πενταετή προϋπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις έτσι ώστε πέρα της μισθολογικής αναγνωρίσης που υφίσταται να υπάρχει και βαθμολογική δηλαδή να προσμετράται στο σύνολο των ετων υπηρεσίας για την προαγωγή στο βαθμό του ανθυπαστυνομου όπως συμβαίνει στο λιμενικό σώμα με τον Ν.4532/2018 Α. 23.

Ειδικότερα όπως εξετάσεται το θέμα καθώς η πενταετής υπηρεσία στο στρατό έχει αναγνωριστεί ως δημόσια ενστολη υπηρεσία βάση του Ν.3865/2010 Α.21 και οι κρατήσεις έχουν αποδοθεί στο δημόσιο και στα οικεία μετοχικά ταμεία , επίσης κατα την διάρκεια της υπηρεσίας μας είμασταν βαθμοφοροι και απολυθηκαμε με τον βαθμό του λοχία.

Με την μη ένταξη μας στις εξαιρέσεις του Α.7 του εν λογω Π.Δ η βαθμολογική μας στασιμότητα θα ξεπερνάει τα 15 χρόνια καθώς η τελευταία σειρά Αστυφυλακων(επιτυχοντων το 1995 ) μη ανακριτικων υπαλλήλων προήχθη στο βαθμό του αρχιφύλακα το 2011 εγείροντας νέες ενστάσεις στο υπο διαμόρφωση Π.Δ.

Παρακαλούμε όπως εξετάσεται το αίτημα μας με σοβαρότητα καθόσον έχει νομικό υπόβαθρο τον νόμο 4532/2018 Α.23 και μας εντάξετε στις εξαιρέσεις του άρθρου 7.

ΑΙΤΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ( πρώην Ο.Π.Υ. )
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ