Με επίσκεψη στο νομό Μαγνησίας ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη Θεσσαλία

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέφτηκε χθες (11-12-2016), το νομό Μαγνησίας, έχοντας σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αρχηγός συνοδευόμενος από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη, επισκέφτηκε αρχικά το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, στο Βόλο.
Εκεί τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ταξίαρχος, Ιωάννης Τόλιας και ακολούθησε ομιλία του κ. Αρχηγού στο προσωπικό της Διεύθυνσης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Αρχηγός δήλωσε: «ο Οργανισμός της Αστυνομίας, εκτελώντας αποτελεσματικά την αποστολή του, διαμορφώνει την αίσθηση ότι η πατρίδα μας είναι ασφαλής χώρα και μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και επενδύσεων στη χώρα.»
Επιπλέον, ευχαρίστησε δημόσια τους αστυνομικούς για τη δουλειά που κάνουν και τους πρότρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θέρμη και ενδιαφέρον την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, ζητώντας να έχουν ανθρωποκεντρική θεώρηση και εξωστρεφή δράση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «θέλουμε μια Αστυνομία ανθρώπινη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και στους πολίτες, μια Αστυνομία που να εγγυάται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους.»

Στη συνέχεια, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και με την τοπική Διοίκηση Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας (I.P.A.).
Με την επίσκεψη του κ. Αρχηγού στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου και τη συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο ολοκληρώθηκε και η περιοδεία του στο νομό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες (9 και 10 Δεκεμβρίου) είχε επισκεφτεί διαδοχικά τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.