Χαλκίδα: Ρομά έκαναν κορονοπάρτι – «Έβρεξε» πρόστιμα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 62.020 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 1.266 παραβάσεις και έγιναν και 8 συλλήψεις

Μουσική στη διαπασών και συνάθροιση πολλών ατόμων χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας περιέγραψαν το βράδυ της Κυριακής (14/3) κάτοικοι της «Χαραυγής» Χαλκίδας στην αστυνομία σε σπίτι Ρομά.

Το κορονοπάρτι φέρεται να είχε διοργανώσει ο Ρομά ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος μαζί με τους καλεσμένους του φρόντισε να εξαφανιστεί στη θέα των αστυνομικών που έφτασαν με περιπολικά και μηχανές για έλεγχο.

Δε γλύτωσε όμως το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ, ενώ σχηματίσθηκε και σχετική ποινική δικογραφία.

Αυτή ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις που κατέγραψαν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στους ελέγχους του 24ωρου για τις παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς της επικίνδυνης νόσου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 62.020 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 1.266 παραβάσεις και έγιναν και 8 συλλήψεις.

Ξεχωριστές περιπτώσεις που μπορούν να αναφερθούν είχαμε:

Στην Αττική,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού.

1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερωμένο για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, (3) συλλήψεις για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων των προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, (3) συλλήψεις και (3) πρόστιμα 3.000 ευρώ, για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και από 300 ευρώ σε συνολικά (21) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (7) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για παραβάσεις περιορισμού μετακίνησης στη Στερεά είχαμε 76 πρόστιμα και για μη χρήση μάσκας, 11.

Πηγή: lamiareport.gr