Τεράστιο κύκλωμα, απίστευτοι τζίροι – Έστελναν παντού παράνομους μετανάστες

Είναι τουλάχιστον 1.000 οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες που με ένα πλαστό διαβατήριο που αγόρασαν ως και με 15.000 ευρώ από το κύκλωμα κατάφεραν να περάσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα…

Η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Βρετανική NCA εξάρθρωσε το κύκλωμα. 24 άτομα βρέθηκαν με χειροπέδες και οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος του κυκλώματος που είχε… υποκαταστήματα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το κύκλωμα είτε έκλεβε είτε αναζητούσε χαμένα διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της Βρετανίας και χωρών του ευρωπαϊκού Βορά τα οποία στη συνέχια παραποιούσαν.
Όταν ένα διαβατήριο έπεφτε στα χέρια του κυκλώματος ενημερώνονταν άμεσα όλα τα “υποκαταστήματα” ανά την Ευρώπη.
Αναζητούνταν σε πρώτη φάση άτομα που έμοιαζαν με τον νόμιμο κάτοχο του διαβατηρίου.
Αν δεν υπήρχε κάποιος που να μοιάζει πολύ στην ηλικία τον σωματότυπο, το χρώμα μαλλιών και ματιών κλπ τότε γίνονταν οι απαραίτητες “διορθώσεις” στο διαβατήριο έτσι ώστε να… εξυπηρετηθεί ο πελάτης.
Για τις υπηρεσίες τους τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από 5.000 ως 15.000 ευρώ για κάθε “τετράδιο” ή “βιβλίο” όπως ονόμαζαν το διαβατήριο, ενώ χρησιμοποιούσαν και κωδικούς όπως “κάρτες” για τις ταυτότητες, “face to face” ονόμαζαν τη διαδικασία πλαστογράφησης και “πελάτες” για τους διακινούμενους μετανάστες και πρόσφυγες.
Στην Ελλάδα επικεφαλής του … υποκαταστήματος ήταν ένας Αλγερινός, ενώ στην Ισπανία έγινε νέα ειδική έρευνα για τον εκεί επικεφαλής καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σχέσης με ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.