Μόνο υπερηφάνεια για τον Έλληνα αστυνομικό!

Η άνανδρη δολοφονική επίθεση δεκάδων ατόμων κατά του συναδέλφου της ομάδας Δράση που σόκαρε το πανελλήνιο για την βιαιότητα της ήταν η φυσική κατάληξη ενός πολεμικού κλίματος που καλλιεργήθηκε έντεχνα και συστηματικά το τελευταίο διάστημα από γνωστούς κύκλους ακόμα και από το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δυστυχώς, με σύνθημα την δήθεν έξαρση αστυνομικής βίας, εκμεταλλευόμενοι ένα μεμονωμένο περιστατικό υπέρβασης του μέσου ακινητοποίησης κατά την σύλληψη ενός πολίτη από συνάδελφο μας, το οποίο φρόντισαν να υπερμεγενθύνουν και να δικάσουν στα Μ.Μ.Ε. πριν από τα θεσμοθετημένα για αυτόν τον λόγο αρμόδια όργανα της πολιτείας.  Σε αυτό το οξυμένο κλίμα και την ρητορική μίσους βρήκαν πρόσφορο έδαφος κάθε είδους περιθωριακά στοιχεία της κοινωνίας για να βγουν στους δρόμους και να

‌ εκφράσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα προκειμένου να ικανοποιήσουν την δίψα τους για αίμα συνανθρώπων τους. Τι πιο εύκολο θήραμα σε αυτό το κυνήγι από τον Έλληνα αστυνομικό που έχει αφεθεί στην μοίρα του από την πολιτεία νομικά και θεσμικά απροστάτευτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και με ηθικό υπό το μηδέν αφού βλέπει ότι οι θυσίες και το φιλότιμο του δεν ανταμείβονται παρά τις αντιθέτου υποσχέσεις τις πολιτικής μας ηγεσίας και της κυβέρνησης.

‌Για όλους εμάς εκτός της υπηρεσιακής μας υποχρέωσης ήταν και ζήτημα τιμής ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συναδέλφου μας καθώς η εικόνα του να κείτεται αιμόφυρτος και ανήμπορος στο οδόστρωμα από την δολοφονική μανία των δραστών θα μας στοιχειώνει για πάντα και θα μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι αστυνομικοί είμαστε μια οικογένεια χωρίς διαχωρισμούς βαθμών και Υπηρεσιών και μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να  υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και να  αντιμετωπίσουμε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία της κοινωνίας. Από την πρώτη στιγμή μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών με δεκάδες συναδέλφους που προσήλθαν αυθόρμητα, μεταβήκαμε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους τραυματίες συναδέλφους της ομάδας Δράση και με αίσθημα χαράς και ανακούφισης ενημερωθήκαμε πως από θαύμα ο άτυχος συνάδελφος που λιντσαρίστηκε από τον φασιστικό όχλο, γλίτωσε την ζωή του. Εύχομαι και στους τρεις τραυματίες σιδερένιοι και γρήγορα δυνατοί πίσω στις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

‌Τέλος αποτελεί χρέος να απονείμω δημοσίως τα εύσημα στους συναδέλφους  της διμοιρίας της ΥΑΤ και της ομάδας Δράση που στο άκουσμα ότι ο συνάδελφος τους απομονώθηκε και χτυπιέται από δεκάδες άτομα, κινήθηκαν αστραπιαία, σχημάτισαν ασπίδα προστασίας, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον στήριξαν ψυχολογικά να ανταπεξέλθει μέχρι την διακομιδή στο νοσοκομείο μετά από τον ανηλεή ξυλοδαρμό που είχε μόλις υποστεί.

‌Επίσης οφείλω να συγχαρώ τους συναδέλφους της Ασφάλειας Αττικής και της Δ.Α.Ε.Ε.Β. για τον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη πολλών φερόμενων δραστών της δολοφονικής επίθεσης, τους οποίους οδήγησαν στην δικαιοσύνη με αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος τους, παρά τις αντιξοότητες. Αυτοί οι συνάδελφοι είναι κατ’ εμέ οι αφανείς ήρωες που από την πρώτη ώρα εργάζονται αδιάκοπα, σχηματίζουν δικογραφίες και συνεχίζουν απτόητοι για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

‌Στην αντίπερα όχθη ανεύθυνοι συνδικαλιστές –  τηλεπερσόνες που βρήκαν πρόσφορο έδαφος για προσωπική προβολή,  να σταματήσουν να δυσχεραίνουν το έργο των συναδέλφων μας με την συνεχή παρουσία τους σε τηλεοπτικά κανάλια μεταφέροντας ανακριβείς πληροφορίες για συλλήψεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σαν να είναι ρεπόρτερ και όχι αστυνομικοί οι ίδιοι. Επιτέλους σταθείτε μια φορά στο ύψος των περιστάσεων.

του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών ΧΡΥΣΑΦΗ Γρηγορίου