Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τα εκτεταμένα επεισόδια – Συνελήφθη 30χρονος

Ένα άτομο συνελήφθη κατά τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της πορείας, ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Ένα άτομο το οποίο είχε προσαχθεί κατά την ένταση που επικράτησε το μεσημέρι στην φοιτητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και αστυνομικούς, συνελήφθη και κρατείται.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 30χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, παράβαση του νόμου περί όπλων κ.ά.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, «πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις».

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 11.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 8.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).

Την 13.10 ώρα περίπου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, όπου ενώθηκαν με ομάδα 350 περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξωθεν του κτηρίου που στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου, στην οδό Εγνατία, και από κοινού συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή, Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι κινούμενοι επί της οδού Εγνατία (μέτωπο προς τα δυτικά) συνέχισαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση δακρυγόνων.

Πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής μία σύλληψη».