Νέα Σμύρνη – Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. άκουγε τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από το κινητό του δράστη

«Κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα άγρια επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη. Οι ενδελεχής έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σκοπό να εντοπιστούν όσοι δράστες συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό

Σύμφωνα με το MEGA οι Αρχές βρίσκονται βρίσκονται στην ταυτοποίηση τουλάχιστον δέκα ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της πλατείας και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται για χούλιγκαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τουλάχιστον τρία άτομα που συμμετείχαν στα εν λόγω επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα «κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί λοιπόν άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.