Ελεγχόμενες εκρήξεις σε εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Συναγερμός σήμανε στη 1.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτήριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου και η βόμβα θα εκραγεί σε 40 λεπτά.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και όταν παρήλθε το χρονικό περιθώριο χωρίς να γίνει έκρηξη, ξεκίνησαν οι έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αρχικά κάποιοι θεώρησαν πως μπορεί να είναι φάρσα ωστόσο ο σκοπός του υπουργείου ανέφερε την ύπαρξη ύποπτου σακιδίου στην είσοδο. Άμεσα στο σημείο πήγε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με το ειδικό ρομπότ και επί αρκετή ώρα προσπαθούσαν να διασπάσουν με ελεγχόμενες εκρήξεις τον εκρηκτικό μηχανισμό που υπήρχε στο εσωτερικό.

Πλέον τα υπολείμματα θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας ενώ παράλληλα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για να δουν ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση. Παράλληλα θα εξεταστούν εικόνες από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Οι έρευνες των αστυνομικών είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένει κλειστή η οδός Σταδίου από την οδό Αρσάκη.