Αυτοί είναι οι δράστες των πυροβολισμών κατά αστυνομικών – Πως τους συνέλαβαν ΤΑΕ και ΔΙ.ΑΣ. (pics)

Στις 02:00 τα ξημερώματα τα Τ.Α.Ε. Δυτικής σήμα για πυροβολισμούς στην οδό Κατσαντωνη

Αστυνομικοι των ΤΑΕ καταφθάνουν στο σημείο όπου διαπιστώνουν ότι υπάρχει όχημα το οποίο έχει δεχθεί επίθεση με όπλο στο πορτ παγκαζ και στην οικία έπειτα απο διαμάχη μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά.

Αιφνιδιαστικά στο σημείο εμφανίζεται ο ένας εκ των δύο δραστών που πυροβόλησε και στη θέα των αστυνομικών προσπαθεί να διαφύγει όπου ξεκινάει πεζή καταδίωξη προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως όπου τότε ο καταδιωκόμενος δίνει “εντολή” στο γιο του που βρισκόταν σε παρακείμενη οικία στο μπαλκόνι να πυροβολήσει και ο τελευταίος ενεργεί 4 πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών με σκοπό να τους πλήξει και ελάχιστα εκατοστά από τα πόδια ενός αστυνόμου της ομαδας.

Παρολα αυτά το άτομο που καταδίωκαν κατάφεραν να το δεσμεύσουν έξωθεν της οικίας που προσπάθησε να εισέλθει όπου βρισκόταν και ο γιος του που πυροβόλησε ενώ ταυτόχρονα απομάκρυναν και προστάτευσαν το πλήθος Ρόμα που βρισκόταν στο σημείο με ανάμεσα τους παιδιά.

Με.τη συνδρομή ενισχύσεων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. περικυκλώνουν το σπίτι για να μην αποδράσουν οι δράστες.

Ανήμποροι οι δράστες να αντιδράσουν, βγαίνουν υπακούοντας τις εντολές των αστυνομικών έξωθεν της οικείας όπου και δεσμεύονται.

Πρόκειται για τον 25χρονο Βασίλη Τσακίρη και τον 43χρονο Νικόλαο Τσακίρη (πατέρας του 25χρονου) που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα διότι είχε πυροβολήσει νεαρό στο μάτι στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών.