Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Σχέδιο στοχοποίησης αστυνομικών για τον Κουφοντίνα

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική, με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Οι ομάδες που στοχοποιούν αστυνομικούς γνωρίζουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους, γεγονός που προϋποθέτει –τουλάχιστον σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές- οργάνωση και προπαρασκευαστικές ενέργειες. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ο αριθμός των επιθέσεων με στόχο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί πέντε επιθέσεις στις εισόδους σπιτιών αστυνομικών. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες κάνουν «επίδειξη δύναμης», καθώς αναφέρουν σε κείμενά τους λεπτομέρειες για την υπηρεσιακή πορεία των στόχων τους.

Δύο από τις καταδρομικές ενέργειες έμειναν στο σκοτάδι και αποκαλύφθηκαν μόνο μετά την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η μία επίθεση είχε στόχο εν ενεργεία ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και η δεύτερη απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν στις οικίες των αξιωματικών. Αυτό που προκάλεσε προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι δράστες ήξεραν λεπτομέρειες για την υπηρεσιακή πορεία των δύο αξιωματικών.

Οι λεπτομέρειες αναφέρονταν στο κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ οι υπηρεσίες που ανέλαβαν την έρευνα καλούνται να απαντήσουν πως οι δράστες γνώριζαν αυτές τις πληροφορίες.

Στην τρίτη επίθεση των τελευταίων 24ωρων ο στόχος ήταν ο αξιωματικός Γιάννης Κατσιαμάκας, επί σειρά ετών πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες άφησαν ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του σπιτιού του στον Βύρωνα, χωρίς τελικά να γίνει έκρηξη. Η τέταρτη επίθεση σημειώθηκε και πάλι στον Βύρωνα, αυτή τη φορά στο σπίτι του γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρου Μπαλάσκα.

Η πέμπτη καταδρομική ενέργεια έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο αστυνομικού στην περιοχή των Πετραλώνων. Η Αστυνομία περιμένει και «συνέχεια» στις επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς, όσο η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται. Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται κάλεσμα για «αναζωπύρωση» αντίστοιχων ενεργειών. Η Αστυνομία, πάντως, λαμβάνει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή νέων επιθέσεων.