Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν από την Πολεμική Αεροπορία σε διαδικασίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν από την Πολεμική Αεροπορία σε διαδικασίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών…

Ολοκληρώθηκε προχθές, 09 Δεκεμβρίου 2016, η εκπαίδευση 15 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διαδικασίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών, από την Πολεμική Αεροπορία.
Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από εξειδικευμένα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θεματικές ενότητες, όπως:
χειρισμός και τεχνική υποστήριξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών,
κανόνες εναέριας κυκλοφορίας,
αεροπορική νομολογία,
τεχνικές πτήσεων,
μετεωρολογία κ.λπ. θεματικές ενότητες.
Η εκπαίδευση διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα πτυχία απονεμηθήκαν στους εκπαιδευομένους από το Διοικητή της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Μαρίνος Λούκος, σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος και από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοκκίνης και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας.