Ζάκυνθος: Συντετριμμένος ο πατέρας του 8χρονου που «έσβησε» στην άσφαλτο

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας τη Δευτέρα στη Ζάκυνθο. Ένα αγοράκι μόλις 8 χρονών, παρασύρθηκε από μηχανάκι και έσβησε στην άσφαλτο

Συντετριμμένος ο πατέρας του, που το κρατούσε στα χέρια του τις τελευταίες στιγμές, περιγράφει στο Mega την τραγωδία.

«Το παιδί ήταν με έμενα. Μ’ άφησε από μπαταρία το αμάξι. Άλλαζα μπαταρία, ήταν μ’ έμενα. Μου λέει “μπαμπά θέλω να μπω μέσα”. Πριν μπει μέσα, όπως πήγε να μπει και έρχεται ο άλλος και παρασέρνει το παιδάκι με το μηχανάκι. Αφού το πέταξε 30-40 μέτρα. Πάνω στα χέρια μου τέλειωσε».

Γύρω στις 2 το μεσημέρι, στον δρόμο του ΚΤΕΛ στα Καμίνια Ζακύνθου, το αυτοκίνητο έμεινε από μπαταρία.

Την ώρα που ο πατέρας άνοιγε το καπό για να το φτιάξει, ο μικρός επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητο.

Τότε ένα μηχανάκι με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο από το αντίθετο ρεύμα χτύπησε τον 8χρονο τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το 8χρονο παιδάκι παρασύρθηκε 40 μέτρα παρακάτω.

«Γύρισε για ν’ ανοίξει την πόρτα να μπει και… Δεν ήταν όπως μπαίνουμε εμείς με προσοχή, παιδί ήταν. Κι αυτός ερχόταν από ΚΤΕΛ σφεντόνα και το πήρε σβάρνα».

«Το μηχανάκι πήγαινε από την αντίθετη πλευρά του δρόμου. Έτρεχε, τον χτύπησε και τον πέταξε 30-40 μέτρα μακριά. Το παιδί ξεψύχησε στο δρόμο, ούτε στο νοσοκομείο δεν πρόλαβε να πάει».

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο 25χρονος οδηγός της μηχανής συνελήφθη από την τροχαία του νησιού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το αγγελούδι τους.

«Η μάνα του από χτες, δεν μπορεί… με το ζόρι αναπνέει. Δεν μπορεί να πάρει ανάσα».

«Πολύ χαρούμενο και πολύ ξύπνιο. Χαμογελαστός, παιχνιδιάρης, σωστός, όταν σου μίλαγε ήταν σαν να σου μιλάει ένας 15χρονος».

Από την ημέρα που γεννήθηκε, ο 8χρονος πάλευε για τη ζωή του καθώς, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

«Μια ζωή, από τη στιγμή που γεννήθηκε ως τώρα. Νοσοκομείο το πηγαίναμε δύο φορές στην Αθήνα το χρόνο. Μετά φυσιοθεραπείες, ζάχαρη δεν του δίναμε, αλάτι. Του κάναμε κορτιζόνη».

Άνθρωποι του μεροκάματου οι δυο γονείς προσπαθούσαν να μεγαλώσουν τα δυο παιδιά τους. Τραγική φιγούρα ο 13χρονος γιος τους που δεν γνωρίζει πως ο αδελφός του βρήκε τραγικό θάνατο στην άσφαλτο.

«Μια ζωή πολεμούσα γι’ αυτό το παιδί να το μεγαλώσω και να έρχεται ο άλλος χωρίς να βλέπει τον κόσμο. Ό, τι δουλεύαμε πηγαίναμε και κάναμε φυσιοθεραπείες. Ό, τι δουλεύω μόνο γι’ αυτό το παιδί για να γίνει καλά όμως… δεν με άφησαν».

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της οικογένειας να συνεισφέρουν οικονομικά για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ, να είναι όλοι καλά και ποτέ να μην συμβεί σε κανέναν κάτι τέτοιο».

Το χρηματικό ποσό καλύφθηκε ωστόσο η μητέρα του παιδιού λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αλβανία κι έτσι η κηδεία θα τελεστεί στη Ζάκυνθο σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Mega