Κύκλωμα κοκαΐνης: Θα κέρδιζαν 100 εκατ. ευρώ – Έμπορος πήδηξε από μπαλκόνι για να γλιτώσει

Εξαρθρώθηκε

Σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών το κέρδος που θα είχε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τα 324 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι με τις προσμίξεις που θα γίνονταν σε αυτοσχέδια εργαστήρια η ποσότητα θα τριπλασιαζόταν και θα ξεπερνούσε τα 900 κιλά. Το κάθε κιλό αποφέρει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κέρδος περίπου 120.000 ευρώ.

Τα δυσθεώρητα αυτά ποσά δείχνουν το μέγεθος του πλήγματος που κατάφεραν οι ελληνικές Αρχές στο καρτέλ. Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών είχε την πληροφορία ότι θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη κοντέινερ με ναρκωτικά από τη λατινική Αμερική.

Τα δύο μέλη του κυκλώματος, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη είχαν δώσει ραντεβού με Κροάτες σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι αυτό και πέρασαν χειροπέδες στους δύο Αλβανούς. Στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένας Κροάτης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και ο οποίος διέφυγε με κινηματογραφικό τρόπο πηδώντας από το μπαλκόνι από μεγάλο ύψος.

Η κοκαΐνη εισαγόταν στη χώρα μας με σκοπό τη διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια και όχι για να διοχετευθεί σε κάποια άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση «σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένας εξ’ αυτών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».