Συνελήφθη ο «θρύλος» του Προαστιακού: Ο «καλοντυμένος» που έκλεβε επιβάτες

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

Ένας 46χρονος Ρουμάνος, ο οποίος ήταν γνωστός σε πάρα πολλά Τμήματα Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της «πλούσιας» δράσης του στις αποβάθρες του προαστιακού σιδηρόδρομου, συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.

Ο 46χρονος χαρακτηρίζεται «επαγγελματίας». Στοχοποιούσε κυρίως τουρίστες, οι οποίοι σε περίπτωση σύλληψής του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κληθούν να τον αναγνωρίσουν και έτσι να ταυτοποιηθούν οι περιπτώσεις κλοπών.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δράση του από το 2019. Είχαν το προφίλ ενός ατόμου που ήταν καλοντυμένο και προθυμοποιούνταν να βοηθήσει επιβάτες να μεταφέρουν τις αποσκευές τους. Ο 46χρονος προσέγγιζε ευγενικά πολίτες που κουβαλούσαν πράγματα. Προσφερόταν να τους βοηθήσει στη μεταφορά των αποσκευών και όταν έφτανε η ώρα της επιβίβασης στον Προαστιακό, εκμεταλλευόταν το συνωστισμό και άρπαζε πορτοφόλια, χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια, έτρεχε και εξαφανιζόταν.

Στο στόχαστρό του έβαζε Έλληνες αλλά και πολλούς τουρίστες (Αμερικανούς, Αυστραλούς, Κινέζους, Ρώσους).

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών του πέρασαν χειροπέδες στις 21 Ιανουαρίου 2021, μετά από ενδελεχή έρευνα. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 27 περιπτώσεις κλοπών, αν και ο αριθμός τους εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσιος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι πλημμελήματα, ενώ τα παράνομα κέρδη του δεν ξεπερνούσαν τις 120.000 ευρώ (από τις κλοπές που ταυτοποιήθηκαν).