Επίθεση σε σταθμάρχη του Μετρό: Ο γείτονας αστυνομικός και οι «συμβουλές»

Λευκό ποινικό μητρώο είχαν οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 52χρονου σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια.

Τα δύο αδέλφια ζουν με τη μητέρα τους στο Περιστέρι. Την ημέρα του ξυλοδαρμού έφυγαν από το σπίτι τους, πήραν το Μετρό από το σταθμό του Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια αποβιβάστηκαν στην Ομόνοια, όπου και ξυλοκόπησαν τον 52χρονο.

Μετά τον ξυλοδαρμό και αφού πρώτα περιπλανήθηκαν σε διάφορα σημεία, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Η μητέρα τους φέρεται να ενημερώθηκε για το περιστατικό και έτσι επικοινώνησε με τον αστυνομικό γείτονά της για να τον συμβουλευτεί. Ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φέρεται να γνώριζε μετά το τηλεφώνημα για την ταυτότητα των δραστών (ύστερα από την επικοινωνία με τη μητέρα) και να μην ενημέρωσε τις Αρχές. Στην κατάθεση του υποστήριξε ότι οι δράστες είναι οικογενειακοί γνωστοί του και πως η μητέρα τους ζήτησε από εκείνον βοήθεια.

Οι αστυνομικοί ήξεραν τα πρόσωπα των δραστών από τις κάμερες αλλά δεν μπορούσαν να τους ταυτοποιήσουν, καθώς δεν ήταν σεσημασμένοι. Μία πληροφορία, ωστόσο, ήταν αρκετή για να προδώσει τους ανήλικους. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι των αδελφών στο Περιστέρι και αμέσως κατάλαβαν ότι έχουν μπροστά τους δράστες που έβλεπαν στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού του Μετρό στην Ομόνοια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις έγιναν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αμέσως ειδοποιήθηκε ο σταθμάρχης του Μετρό, ο οποίος τους αναγνώρισε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν οι δύο δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας.

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».