Σοβαρή υπόθεση στο Εσωτερικών: Αστυνομικός “τράβηξε” όπλο σε πολίτη μέσα σε Αστυνομικό Τμήμα

Ελέγχεται η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού, που έχει “βαρύ” ιστορικό με τραμπουκισμούς και προβλήματα στην Υπηρεσία του ακόμα και με συναδέλφους του

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, πρόκειται για 33χρονο αστυνομικό ο οποίος συνελήφθη πριν ενάμιση μήνα για κατάχρηση εξουσίας και απειλή εναντίον πολίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος σε όποια από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει υπηρετήσει, έχει δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και μαρτυρίες αυτός είναι και ο λόγος που έχει μετατεθεί από την Τροχαία και από άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με ελέγχους, σε πόστο του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας που αφορά τον σκοπό των κρατητηρίων.

Η νέα συγκεκριμένη καταγγελία/μήνυση σε βάρος του, που είναι επώνυμη, κατατέθηκε πριν λίγα 24ωρα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εξύβρισε αρχικά εντός του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας πολίτη, -που είχε πάει στο τμήμα ως μάρτυρας για άλλη προσωπική του υπόθεση-, με τις εκφράσεις όπως “αδερφή” κ.α., απειλώντας τον μάλιστα βγάζοντας το υπηρεσιακό πιστόλι από τη θήκη, το οποίο προέταξε για εκφοβισμό, χωρίς ωστόσο να κάνει χρήση ή να στοχεύσει τον καταγγέλοντα, λέγοντας του “ότι θα τον βάλει στο κρατητήριο και θα κλαίει, ενώ συνέχισε να λέει “κάνε μου και εσύ μήνυση αλλά εγώ δεν δεν θα μπω στο κρατητήριο”».

Τότε, όπως αναφέρει η μήνυση, ο εξοργισμένος πολίτης απάντησε στον αστυνομικό «ότι εσύ είσαι αδερφή και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, λέγοντας και οι δύο πάμε έξω από το τμήμα για να δούμε ποιος πραγματικά είναι άνδρας».

Στη καταγγελία αναφέρεται επίσης:

«Και την στιγμή που πήγαν να κατέβουν έξω από το Τμήμα για να παίξουν ξύλο επενέβησαν η αξιωματικός υπηρεσίας και ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος έβγαλε έξω από το αστυνομικό τμήμα τον 33χρονο αστυνομικό και στη συνέχεια ζήτησε από τον πολίτη να βγει έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μέχρι να αντικατασταθεί ο 33χρονος αστυνομικός και μετά να ξαναανέβει πάνω.

Οι φωνές μεταξύ των αστυνομικών που τσακώνονταν ακούστηκαν σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι έξω, την ώρα που ο πολίτης βρισκόταν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Ο 33χρονος αστυνομικός στη συνέχεια έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και μετά ανέβηκε ξανά πάνω ο πολίτης ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την προσωπική του υπόθεση που είχε πάει ως μάρτυρας αποχώρησε».

Όπως ανέφερε επίσης στη καταγγελία/μήνυση ο πολίτης, «ζήτησε να μάθει αν έχει εξεταστεί και πότε από ψυχίατρο ο συγκεκριμένος αστυνομικός καθώς τον θεωρεί επικίνδυνο ειδικά για το λειτούργημα του αστυνομικού. Μάλιστα, ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση αποκλειστικά το Εσωτερικών Υποθέσεων και η αρμόδια Εισαγγελέας της Υπηρεσίας στην Αττική και να ενημερωθεί άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ».