Τραγωδία στον Ψηλορείτη: Νεκρός 22χρονος από το Ηράκλειο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η υπόθεση εντοπισμού των δύο νεαρών – χθες ανήμερα των Θεοφανείων (6/1) – οι οποίοι χάθηκαν κατά την ανάβασή τους στον Ψηλορείτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, ο ένας εκ των δύο, ένας 22χρονος, εντοπίστηκε νεκρός. Μάλιστα, άνδρες της ΕΜΑΚ, μετέφεραν τη σορό του στο Κέντρο Υγείας του Περάματος.

Ο δεύτερος νεαρός, ηλικίας 20 ετών, είχε εντοπιστεί νωρίτερα τραυματισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από κλήση που έγινε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, στέλνοντας στο σημείο, πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιου Γαράζου.

Το χρονικό

Οι δύο νεαροί αποτελούσαν μέρος μια παρέας πέντε ατόμων, που είχαν πάει εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, κατά την επιστροφή, η παρέα χωρίστηκε. Τρία άτομα επέστρεψαν κανονικά ενώ οι δύο νέοι πήραν άλλο δρόμο, κάτι που ωστόσο αποδείχτηκε λάθος.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο 20χρονοι φέρεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη του δεύτερου.

Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.