Μάχη με τον χρόνο στον Ψηλορείτη για δύο νέους – Αγνοείται ο ένας, τραυματίας ο δεύτερος

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή και της αστυνομίας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω και του παγετού – Και drones στις έρευνες

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ Κρήτης, με τη συνδρομή και των ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου για δύο νερά άτομα που σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησαν για πεζοπορία στη λεγόμενη Στράτα του Ψηλορείτη ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας φέρεται να είναι τραυματισμένος κάπου στο οροπέδιο Λάκκος του Μυγερού , ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για το που βρίσκεται ο δεύτερος.

Άμεσα ξεκίνησαν οι προσπάθειες προκειμένου να φτάσουν οι διασώστες στον τραυματία, αλλά και να εντοπιστεί το δεύτερο άτομο.

Η επιχείρηση γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω του παγετού που υπάρχει στην περιοχή, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί ότι για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έσπευσαν στην περιοχή και δύο χειριστές drone, που θα ελέγξουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Όπως είπε στο cretalive o Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις από τα Ανώγεια, το Ρέθυμνο και την Αγία Φωτεινή, ενώ ήδη έχουν μιλήσει με τον τραυματία, έχουν το στίγμα του και προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. Ο κ. Μπουντουράκης έκανε λόγο για μεγάλη κινητοποίηση και δύσκολη προσπάθεια.

Πηγή: cretalive.gr