Αυτοί είναι οι ληστές που μπούκαραν σε επιχειρήσεις σε Περιστέρι, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους – Βίντεο ντοκουμέντο

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα και οι οποίοι συνελήφθησαν την 10-12-2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

To ιστορικό της σύλληψής τους

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 10-12-2020 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων ληστειών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα του μηνός Νοεμβρίου στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας που ταυτοποίησε τους ανωτέρω και εντόπισε το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους και να επιτύχουν το σκοπό τους.

Κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους ένεκα της πανδημίας, δεδομένο που πέραν της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τους προσέφερε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από τις επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ενδυμάτων που σχετίζονται με τις έκνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -5- περιπτώσεις ληστειών και -2- περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους:

1. ΛΑΓΟΥΔΗ Ιωάννη του Γεωργίου και της Ακριβής, γεννηθέντα την 17-9-1980 στο Χολαργό.

2. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Διονυσίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-6-1980 στην Αθήνα,

Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Επιπλέον, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό με τη μεθοδολογία δράσης τους, κατά τη διάπραξη ληστειών.