Πυροσβεστική: Δέχθηκε 169 κλήσεις για άντληση υδάτων, παροχή βοήθειας και κοπές δένδρων λόγω καιρού

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι σε κατάσταση συναγερμού από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από το πρωί της Δευτέρας το κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχθεί 169 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, έχει δώσει εντολή έτσι ώστε το προσωπικό που εδρεύει σε περιοχής όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η ΕΜΥ, άλλωστε, έχει προειδοποιήσει πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τρίτη, με την κακοκαιρία να μεταφέρεται προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους πολίτες έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας αφορούσαν:

  • Στην Αττική 69 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 36 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις υδάτων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο κυρίως στις περιοχές, Χαϊδάρι, Φυλή, Αχαρνές, Χαλάνδρι και Διόνυσο.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στο Δήμο Σερρών, 100 κλήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 29 αντλήσεις υδάτων και 19 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο στις περιοχές, Αχινός, Ν. Σκοπός, Ν. Σούλι, Μαυροθάλασσα και Τράγιλο. Στη Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί δύο αντλήσεις υδάτων και μια απομάκρυνση ηλικιωμένου ατόμου σε ασφαλές σημείο.