Λαμία: Έφοδος σε καταυλισμούς Ρομά για κλοπές ΑΤΜ (pic)

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομίας το πρωί της Τρίτης (29/12) στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη της Λαμίας

Στόχος η σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 34 και 35 ετών, που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής ΑΤΜ από τον Αμπελώνα Λάρισας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας που εξιχνίασε την υπόθεση κλοπής του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα, τον περασμένο Απρίλιο με λεία 10.000 ευρώ.

Πρωινές ώρες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, με τη συνδρομή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και του Α.Τ. Τυρνάβου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στον ανωτέρω καταυλισμό, αλλά και στον καταυλισμό των Ρομά στον Τύρναβο, όπου

Παρόμοια επιχείρηση έγινε και σε καταυλισμό Ρομά στον Τύρναβο όπου συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr οι τέσσερις συλληφθέντες τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου 2020 με κλεμμένο όχημα εμβόλισαν την προθήκη του υποκαταστήματος της Τράπεζας και αφαίρεσαν ολόκληρο το μηχάνημα. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή το κλεμμένο όχημα και διέφυγαν προς τους καταυλισμούς στον Τύρναβο και την Ανθήλη με άλλα αυτοκίνητα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο ακόμη άτομα από την Ανθήλη ηλικίας 34 και 25 ετών οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ρημάξει τα ΑΤΜ και τα χρηματοκιβώτια σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία και αλλού και στη συνέχεια συνήθιζε να τα εξαφανίζει στο «Δέλτα» του Σπερχειού, σύμφωνα με το ογκωδέστατο κατηγορητήριο.

Από τη συγκεκριμένη σπείρα έξι άτομα είναι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας και άλλα έξι άτομα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι Ρομά οδηγήθηκαν αντίστοιχα στις Εισαγγελίες της Λαμίας και της Λάρισας, ενώ την προανάκριση έχει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας που ερευνά τη συμμετοχή τους σε συναφείς αξιόποινες πράξεις αλλά και τους συνεργούς τους στη συγκεκριμένη κλοπή.