Μακραίνει η λίστα των συμβολαίων θανάτου – «Επαγγελματίας» ο εκτελεστής του 38χρονου στην Ηλιούπολη

Γνωστός στην Αστυνομία για την παλαιότερη εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμών ήταν ο 38χρονος, ο οποίος δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη

Ο δράστης του έστησε ενέδρα ενώ περπατούσε. Τον πυροβόλησε έξι φορές και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι παρακολουθούσε για καιρό το θύμα και επιτέθηκε σε στιγμή που ήταν «χαλαρό» και σε «οικείο» περιβάλλον.

Στο παρελθόν ο 38χρονος είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο για τις σχέσεις του με ηγετικά «στελέχη» της νύχτας, ενώ το προσωνύμιο του ήταν «μαύρος». Όταν είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμών, το «πεδίο» ενδιαφέροντος του κυκλώματος που είχε εξαρθρωθεί ήταν τα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο 38χρονος βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 21.00 στη μέση του δρόμου. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έξι κάλυκες πυροβόλου όπλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί κατά πόσο το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Αστυνομικοί αναφέρουν, ωστόσο, ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις τα όπλα είναι «καθαρά».

Οι αστυνομικοί αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό για να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο 38χρονος άντρας. Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε βάρος του 38χρονου χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «επαγγελματίας».

Η Αστυνομία εκτιμά ότι άλλος ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής ενέργειας και άλλος ο ηθικός, ενώ η έρευνα προσανατολίζεται σε άτομα από τον κόσμο της νύχτας. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για συμβόλαιο θανάτου, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα «εκκαθαρίσεων» των τελευταίων τριών ετών.