Αστυνομικός γράφει: “Γιατί θα κάνω το εμβόλιο για τον COVID-19”

1. Γιατί δεν μπορώ να επιτρέψω τον εαυτό μου να είναι θήραμα και όχι θηρευτής.

2. Για να μην αφήσω αθωράκιστη ούτε στιγμή την πατρίδα και την κοινωνία.

3. Για να δώσω τη δυνατότητα στην παγκόσμια κοινότητα να σφραγίσει το κουτί της Πανδώρας πριν ανοίξει και μπορεί να μας γυρίσουν  σε πολύ σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας οι μεταλλάξεις του ιού σε συνδυασμό με τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη που αγγίζει τα 8 δις.

4. Γιατί πιστεύω ότι μπορούμε με την τεχνολογική εξέλιξη να εντοπίσουμε  τις πανδημικές νόσους  με την χαρτογράφηση του φάσματος των συχνοτήτων τους και την δημιουργία προϊόντων για τον εντοπισμό των εστιών  τους και των ξενιστών για εξουδετέρωση του ιού.

5. Γιατί η ανθρωπότητα αξίζει μια ευκαιρία να ζει με έναν νέο τρόπο σκέψης και ζωής χαράζοντας  το μονόγραμμα της, το αποτύπωμα της .

6. Επειδή το εμβόλιο είναι το όπλο, με αυτό θα πολεμήσω. Κι αν είναι να πέσω, θα πέσω μαχόμενος και όχι κρυπτόμενος ικετεύοντας να μην με βρει το κακό.

7. Για να έχω να λέω πως έκανα τα πάντα για να σωθεί έστω μια ζωή.

8. Να ακούς  την ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη στο είναι σου να σου ψιθυρίζει: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Να είσαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις».

9. Για όλα αυτά θα κάνω το εμβόλιο.

Μιχάλης Αβέλλας

Αστυνομικός