Κύκλωμα κοκαΐνης: Η «μαντάμ», το «διαμαντάκι» και η «σούπα» – Πώς γινόταν το delivery σε σπίτια VIPs

Η «βραστή» κοκαΐνη για σούπα

Ακόμη και κωδικοποιημένες αναφορές σε νυχτόβιους που αναζητούν πατσά περιλάμβαναν τα μηνύματα του «24ωρου» πολυκαταστήματος κατ’ οίκον παράδοσης κοκαΐνης, τα οποία αποστέλλονταν μαζικά σε όλους τους πελάτες

Ενημέρωναν για το είδος, την ποιότητα και την καθαρότητα της ναρκωτικής ουσίας που προμήθευαν. «Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, επιτέλους ήρθε αυτό που περιμέναμε. Ιδανικό για ΣΟΥΠΑ. Καλό φθινόπωρο από την ομάδα του 24ωρου» ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μυημένο «πελατολόγιο».

Είχαν «βραστή» κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας που κόστιζε από 80 έως 100 ευρώ το 0,7 γραμμ. Η παρασκευή αυτού του είδους προκύπτει από το βράσιμο ενός γραμμαρίου κοκαΐνης μαζί με διάφορους διαλύτες, με τα αέρια που εξατμίζονται να απομακρύνουν τις ξένες ουσίες. Το «κατακάθι» είναι η υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη που ανεβάζει την τιμή της.

«Πίνουμε ένα γιουφ»

Με 0,3 γραμμ. έχουν το «φτιάξιμο» που επιθυμούν, αναφέρουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών ενώ τη συγκεκριμένη «τεχνοτροπία» προτιμούν οι χρήστες «φρίμπα» της εισπνεόμενης χρήσης – δηλαδή καπνίζοντάς την.

«Αλλοι φερμάρουν για να τη βρουν. Ακριβό, καλό και σκληρό ντρόγκι. Σπάμε τη φρίμπα μας, πίνουμε ένα γιουφ και το ουισκάκι μας και φεύγουμε αλεμάο…» γράφουν σε αργκό διάλεκτο οι χρήστες της σε ιδιωτικά φόρουμ συζητήσεων.

Οταν κάποιος καπνίσει την κοκαΐνη, ο καπνός της εισάγεται μέσα στους πνεύμονες και από εκεί περνά πολύ γρήγορα και εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος. Φαίνεται όμως ότι ο εθισμός που προκαλεί αναπτύσσεται γρηγορότερα όταν η ουσία λαμβάνεται μέσω καπνίσματος (κρακ) παρά όταν γίνεται από το ρουθούνι της μύτης.

Το κάπνισμα της κοκαΐνης (κρακ) επιτρέπει σε εξαιρετικά ψηλές ποσότητες της ουσίας αυτής να φτάσουν πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό προκαλεί άμεσα πολύ έντονο αίσθημα ευφορίας. Όπως και να έχει, η κοκαΐνη είναι πολύ επικίνδυνη με οποιονδήποτε τρόπο κι αν χρησιμοποιηθεί.

Κωδικοί με «χρωματισμό»

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα είχε η 30χρονη σύζυγος και η 27χρονη κουνιάδα του φερόμενου αρχηγού «Λέντι». Αυτές ζύγιζαν και τυποποιούσαν τη ναρκωτική ουσία σε δόσεις 0,7 γραμμ., ενώ τις τοποθετούσαν σε διαφορετικού χρωματισμού συσκευασίες, ανάλογα με την ποιότητα και την καθαρότητα του ναρκωτικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίπου 640 γραμμάρια κοκαΐνης ήταν τυποποιημένα σε εκατοντάδες δόσεις 0,7 γραμμ., δείγμα του πολυάριθμου πελατολογίου και της ζήτησης σε εποχή… καραντίνας, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακίστηκαν οι έξι κατηγορούμενοι – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες

«Ενα άσπρο και ένα μαύρο», «ένα μπλε», «δύο μαύρα και ένα μπλε», «ένα κρασάκι», «ένα καφεδάκι» και «δύο μπίρες» ήταν μερικοί από τους κωδικούς παραγγελίας των πελατών η οποία αφορούσε τον χρωματισμό της συσκευασίας, δηλαδή την ποιότητα της κοκαΐνης που επιθυμούσαν να προμηθευτούν.

Σημειώνεται πως στη δικογραφία εμπεριέχονται 71 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνοδευόμενες με 36 ψηφιακούς δίσκους καταγραφής, ενώ θα αποσταλούν και άλλοι συμπληρωματικά μετά την απομαγνητοφώνησή τους.

«…το διαμαντάκι το εννιάρι»

«Ενα κλειδί», «δύο μπίρες», «ένα ποτό», «φέρε μου ένα μονό», «στείλε μια μόνη μαντάμ», «δύο πακέτα», «ένα cd», «δύο τυρόπιτες», «κρασάκια και μπουκάλια», «σφηνάκια», «μπάλες», «πέντε έτοιμα», «ψυγείο», «έναν άσο», «δύο πίτα γύρο», «μια παρέα», «δύο κομμάτια πίτσα» και «το διαμαντάκι το εννιάρι» είναι μερικά ακόμη από τα μηνύματα παραγγελίας των πελατών προς το «24ωρο»… κοκαΐνης, με τα οποία δήλωναν την ποσότητα και την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας που επιθυμούσαν για… delivery.

Το πελατολόγιο του «24ωρου» φαίνεται να διευρύνεται σε επίπεδο επαγγελματικών ιδιοτήτων καθώς προστέθηκαν γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, γλύπτης, ζωγράφος, εικαστικός, διαφημιστής, τραγουδιστές, ξενοδόχος και μία βελονίστρια.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλυφθεί πως ανάμεσα στους πελάτες ήταν μία γνωστή δημοσιογράφος πρώην σύζυγος γνωστών καλλιτεχνών, ένας φέρελπις αθλητής του μπάσκετ σε ομάδα της Α2, ένας δικηγόρος ειδικευμένος σε εμπορικές και εταιρικές συναλλαγές, ένας νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μία υποψήφια δημοτική σύμβουλος βορείων προαστίων. Οπως και να έχει πρόκειται για χρήστες και όχι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι όμως θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις για τις δραστηριότητες του κυκλώματος, ενώ δεν αναμένεται να κατηγορηθούν.

800… έτοιμες παραγγελίες

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εξακριβώσει 240 παραγγελίες και παραδόσεις κοκαΐνης από τις οποίες το κύκλωμα φέρεται να έχει βάλει στο ταμείο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ από τις κατασχεμένες συσκευασμένες ανά δόση ποσότητες εκτιμούν ότι είχαν υπό παράδοση άλλες τουλάχιστον 600 δόσεις της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, αξίας που θα έφθανε τα 60.000 ευρώ.

«Γεια σας, φίλοι μου. Μετά από μία διακοπή τα παιδιά του 24ωρου επανήλθαν δυναμικά και θα σκάσουν κοντά σας γρηγορότερα και με καλύτερη ποιότητα» ήταν ένα από τα μηνύματα του κυκλώματος προς εκατοντάδες πελάτες σε Εκάλη, Κολωνάκι, Βούλα, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό και Αλιμο.

Έξι από τους κατηγορούμενους απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην ανακρίτρια. Αν και οι περισσότεροι δήλωσαν στις απολογίες τους εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, εντούτοις δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τους έκριναν προφυλακιστέους.

Ο φερόμενος ως αρχηγός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά αναγκάστηκε να διακινεί ουσίες ώστε να μπορεί να παίρνει τη δόση του.

Για δραματική κατάσταση που ζούσε λόγω της εξάρτησης του συζύγου της από τα ναρκωτικά και πατέρα του παιδιού της έκανε λόγο στην απολογία της η σύζυγός του. Από την πλευρά της η αδελφή της κατηγορουμένης, επίσης εμπλεκόμενη στην υπόθεση, φέρεται να ανέφερε στην απολογία της πως αποθήκευε κοκαΐνη στο σπίτι της για να εξασφαλίσει τη δόση της ενώ η πεθερά του φερόμενου αρχηγού αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από την έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής»