Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Η απεργία των εργαζομένων στις 26 Νοέμβρη μας αφορά όλους

Αποτελέσματα εξετάσεων

Η απεργία που έχουν εξαγγείλλει για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων μας αφορά όλους. Είναι μια αγωνιστική πρωτοβουλία για το σταμάτημα και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια σε όλο το λαό. Πρόκειται για την πολιτική που έχει αφήσει τις ζωές μας, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων όπως εμείς οι απόστρατοι, έρμαιο στην πανδημία του κορονοϊού, με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Είναι η πολιτική, που στο βωμό της σχέσης κόστους-οφέλους, ακόμη και στο πρωταρχικό θέμα της υγείας του λαού, δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και οδηγεί καθημερινά εκατόμβες συμπολιτών μας, φίλους και συναδέλφους, στο θάνατο. Αγωνιούμε καθημερινά μήπως βρεθούμε στην ανάγκη να εισαχθούμε σε νοσοκομείο λόγω των χρόνιων παθήσεων ή για άλλη αιτία. Προβληματιζόμαστε αν θα ρισκάρουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που με το συνωστισμό έχουν μετατραπεί σε κινητές πηγές μετάδοσης του κορονοϊού για τους επιβάτες. Κινδυνεύουμε και μέσα στα σπίτια μας αφού οι πιεστικές εργασιακές και βιοτικές ανάγκες των παιδιών μας, μας αναγκάζουν να αντικαταστήσουμε τους δασκάλους για τα εγγόνια μας, επειδή η κυβέρνηση απέτυχε να κρατήσει ασφαλή και ανοιχτά τα σχολεία και κοροϊδεύει τον κόσμο με τη δήθεν τηλεκπαίδευση.

Μας εξοργίζει το γεγονός να υποφέρει ο λαός μας από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο χώρο της δημόσιας υγείας, να μην υπάρχουν ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας πανδημίας και από την άλλη να βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και να δαπανώνται πάνω από 4,5 δις ευρώ το χρόνο για την εξυπηρέτηση των νατοϊκών αναγκών. Είναι ντροπή η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα να συναινούν σε τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, με την επίκληση της τουρκικής επιθετικότητας, όταν γνωρίζουν ότι οι προμηθευτές μας δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές που υποθάλπτουν τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Για ποια πατρίδα γίνονται όλα αυτά, όταν ο λαός υποφέρει, πεθαίνει και δεν διασφαλίζεται η υγεία, η παιδεία, η εργασία;

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι και μέσα στο lockdown για την πανδημία, η κυβέρνηση τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση για να αναβαθμίσει την κρατική καταστολή σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, όπως έκανε με το χτύπημα των συμβολικών εκδηλώσεων για το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στόχος της είναι να φιμώσει το λαό για να περάσει ο οδοστρωτήρας της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους που απεργούν και ενώνουμε μαζί τους, τη φωνή μας στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Να γίνουν προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για τα δημόσια νοσοκομεία και να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων. Ο λαός δεν βολεύεται με τις υποσχέσεις των μελλοντικών εμβολιασμών και την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης.

Να λυθούν αμέσως τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με προσλήψεις προσωπικού και διάθεση μέσων, για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός.

Να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις και να εξασφαλιστούν τα μέσα και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.

Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους απόστρατους και συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν κανονικά όλα τα αναδρομικά από τις συντάξεις και τα δώρα, για όλους τους συνταξιούχους.

Να δοθεί επίδομα στους άνεργους. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει αβοήθητος στην πανδημία. Να απαλλαγούν από τις χρεώσεις για ηλεκτρικό, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, όσο διαρκεί το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Είμαστε αντίθετοι στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τη 10ωρη εργασία, τον υποκατώτατο μισθό των 200 ευρώ, την κατάργηση της αργίας της Κυριακής που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

Διαμαρτυρόμαστε για την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες επιχειρηματίες και για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών που καταστρέφουν τη ζωή των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας.

Όχι στα νέα μέτρα καταστολής που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια. Όχι στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στο χτύπημα της οργάνωσης των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος.

Όχι στις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στη χώρα μας. Αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή της αστυνομίας ενάντια στους συνδικαλιστές που παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Είναι απαράδεκτο να στρέφεται ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν το ψωμί τους και τα δικαιώματά τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν στο φόβο και στην τρομοκρατία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η απεργία τους και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, θα πετύχει και θα δώσει το συνολικό τρανταχτό μήνυμα εναντίωσης όλου του λαού στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ