Λέμε όχι σε ό,τι μας χωρίζει! Λέμε όχι στο διασπαστικό μόρφωμα της ΠΟΛ!

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Με πολύ μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε τη δημιουργία Ομοσπονδίας με τον τίτλο Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών [ΠΟΛ], με έδρα το Βόλο και μέλη της διοικήσεως να είναι επί σειρά ετών και μέχρι πριν λίγο καιρό εκλεγμένα μέλη στη διοίκηση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Ψάχνοντας να βρούμε την αλήθεια πίσω από την κίνηση αυτή, εντοπίσαμε, ότι πρόκειται για ένα νομικό μόρφωμα, στο οποίο συμμετέχουν έξι συνολικά σωματεία, [τα περισσότερα από αυτά νεοσύστατα και προφανώς φτιαγμένα για τον σκοπό και μόνο της ίδρυσης της εν λόγω διασπαστικής Ομοσπονδίας] και ένα, που κατά προφανή παράβαση του ν.1264/1982 αποτελεί ακόμα και σήμερα μέλος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Και βέβαια, πολλά ερωτήματα ανακύπτουν σε σχέση με την νομιμότητα της εν λόγω Ομοσπονδίας, αφού είναι τουλάχιστον εύλογο το ερώτημα, εάν οι συνάδελφοι, που ανήκουν στο εν λόγω σωματείο έχουν ενημερωθεί αναφορικά με την σύσταση της ΠΟΛ και έχουν δεχτεί την αποχώρηση τους από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Αυτό το κρίσιμο ερώτημα και πολλά ακόμα, είναι βέβαιο, ότι θα απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και όσοι τυχόν έλαβαν αποφάσεις ερήμην των  συναδέλφων θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Πληροφορούμαστε δε, ότι μετά την επίσημη εμφάνιση των μελών της Διοικήσεως της ΠΟΛ σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, άρχισε εκ μέρους της, η προσπάθεια παραπληροφόρησης και σύγχυσης, προκειμένου να «αλιευτούν» συνάδελφοι από τα σωματεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ και να εγγραφούν μέλη των σωματείων της ΠΟΛ, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εδραιωθεί το εν λόγω διασπαστικό μόρφωμα.

Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημα θα ήταν τουλάχιστον αστείο, αφού μία τέτοια κίνηση, μονάχα προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις αυτών, που σύστησαν την ΠΟΛ μπορεί να ικανοποιήσει, εάν δεν ήταν στην πραγματικότητα επικίνδυνο και βλαπτικό για τους συναδέλφους και τον κλάδο.

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά, ότι στη δύσκολη εποχή, που διανύουμε με τις δεκάδες προκλήσεις και προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, ο μοναδικός δρόμος, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, περνάει μέσα από την ενότητα και την σύμπνοια όλων μας. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός δεν έχει τίποτε να προσφέρει στον κλάδο μας ούτε πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Αντιθέτως, μπορεί  οποιοσδήποτε να τα χρησιμοποιήσει ως δούρειο ίππο για την διάσπαση και την επίτευξη ύποπτων σχεδίων.

Αποτελεί συνεπώς, επιτακτική ανάγκη, να παραμείνουμε ενωμένοι, αντίθετοι σε ό,τι μας διασπά και μας χωρίζει, προσηλωμένοι στους κοινούς μας στόχους και επιδιώξεις μέσα από τις τάξεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που μέχρι σήμερα δυναμικά και ανυποχώρητα δίνει τις δικές της μάχες για την διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων.

Οφείλουμε όλοι μας, να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους πλήττουν τον κλάδο, οδηγώντας τον σε πολυδιάσπαση και κατακερματισμό, όσους βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, πάνω από τα συμφέροντα των λιμενικών, όσους δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να προκαλέσουν σύγχυση, προκειμένου να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Η δύναμη είναι στο χέρι μας και οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι,

Nα πούμε ΟΧΙ σε ό,τι μας χωρίζει!

Προχωρώντας μπροστά και διασφαλίζοντας την εργασία μας και τα δικαιώματα μας μέσα από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.