Αποκάλυψη: «Η Τουρκία με 70 δις από την ΕΕ εξοπλίζεται εναντίον της Ελλάδας»

Τι είπε η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ

Η Τουρκία μας απειλεί με τα λεφτά που κερδίζει από τους Έλληνες και Ευρωπαίους φορολογουμένους, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ στο Kontra Channel.

Δυστυχώς για εκείνη και ευτυχώς για εμάς, οι αυταπάτες της κυβέρνησης διαλύθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής καθώς πλέον είναι καταφανές πως η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να λάβει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας την οποία μάλιστα συνεχίζει να χρηματοδοτεί.

Όπως είπε, στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του Δεκεμβρίου δεν πρόκειται για ακόμη μία φορά να συζητηθούν κυρώσεις γιατί τότε θα μπει το καινούργιο πλαίσιο του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο είναι μεγαλύτερο αγκάθι για τους Ευρωπαίους από ότι οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Οι Ευρωπαίοι είναι φανερό πως διατηρούν μια περιδεή στάση απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές πως θα «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες, εργαλειοποιώντας για ακόμη μια φορά το μεταναστευτικό και επιτυγχάνοντας την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ η οποία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ μετριοπαθών τοποθετήσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αποκάλυψε, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητά δεν έθεσε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής ενώ αν ήθελε πραγματικά να έχει αποτέλεσμα θα είχε έτοιμο φάκελο από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για να απειληθεί η Τουρκία. Το μοναδικό που φοβάται ο Ερντογάν είναι η αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η Τουρκία κερδίζει 70 δισεκατομμύρια από τα αδασμολόγητα προϊόντα της ΕΕ λόγω τελωνειακής ένωσης, τα οποία χρησιμοποιεί για υπερ-εξοπλισμούς και απειλές κατά της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή