Θεσσαλονίκη: Τον εκβίαζαν με αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι εκβίαζαν έναν 58χρονο στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 49 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 31χρονης ημεδαπής, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, οι δύο άντρες, κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 58χρονου και της οικογένειάς του, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μην αποκαλύψουν στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Tο πρωί της Πέμπτης (15/10), έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του 49χρονου με τον παθόντα, όπου με τη χρήση απειλών απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, καθορίσθηκε συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 46χρονος μόλις παρέλαβε τα χρήματα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος δράστης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των εκβιασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 31χρονης.

Πηγή: thestival.gr