Συγκλονιστικό – Ένας ένστολος γράφει για την 6η Δεκεμβρίου…

05/12/2016 23:19

Το 2008 ένας επίορκος συνάδελφός μου τέλεσε μια βαριά κακουργηματική πράξη για την οποία τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά και αμαυρώθηκε στις συνειδήσεις τόσο των πολιτών όσο και των συναδέλφων του αστυνομικών.
Κάθε χρόνο έχουμε εκδηλώσεις μνήμης με την κοινωνία ειδικά τα πρώτα χρόνια σύσσωμη να μας κουνάει το δάκτυλο και να μας φωνάζει «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», σα να ήμασταν εμείς οι φυσικοί αυτουργοί ή σα να δείξαμε ανοχή στο συμβάν.
Κάθε χρόνο του Αγίου Νικολάου 3000-4000 αστυνομικοί παρατάμε τα συνηθισμένα καθήκοντά μας και στηνόμαστε κάνα 10ωρο με 12ωρο στο δρόμο. Κάθε χρόνο όντως τυχαία από τις 8 μέχρι τις 9:30 το βράδυ (δηλαδή κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων) οι αντιεξουσιαστές βανδαλίζουν δημόσια περιουσία με τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ να έχουν εντολές για παθητική στάση.
Ήθελα να ρωτήσω: σε τί αποσκοπεί να διατηρείται μια τέτοια ημέρα μνήμης ή επέτειος ή όπως αλλιώς ονομάζεται η αυριανή ημέρα; Για ποιο λόγο να συμμετέχει και η οργανωμένη μαθητική κοινότητα σε αυτές τις εκδηλώσεις και να παίρνει θέση απέναντι από την Αστυνομία; Άραγε βγαίνει κάτι υγιές και καλό από όλο αυτό ή το μόνο που θα απομείνει θα είναι η συνέχιση της προκατάληψης κατά των αστυνομικών, η ημερήσια ταλαιπωρία αστυνομικών- πολιτών και άλλη μια βραδιά καταστροφής της δημόσιας περιουσίας;

Το κείμενο δημοσίευσε ο Φωτεινός Παγιαύλας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *