Δολοφονία Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στον Ασπρόπυργο – Τραυματίες αστυνομικοί – Οι “αύρες” στο σημείο (vid)

Στο σημείο του αποκλεισμού του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων

Γενικεύονται τα επεισόδια σε σημεία της χώρας από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Οπως έγινε γνωστό φωτιά έχει ξεσπάσει στη γραμμή προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρόπυργου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται από μονή γραμμή και αναμένονται καθυστερήσεις. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία.

Σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ενώ σήμερα απολογείται στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται ως ο δράστης του φόνου.

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

5163751.jpg
Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi

Να σημειωθεί πως περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κάποιου από τους περίπου 40 Ρομά που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport.gr από Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί για το χαμό του 18χρονου ομοφύλου τους. Οι Ρομά ζητούν δικαιοσύνη καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

5163750.jpg
Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi
Επεισόδια στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών

Στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, έχει προχωρήσει ομάδα ατόμων. Στο σημείο του αποκλεισμού έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Κόρινθο ή Πάτρα, γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών.

Σύμφωνα με το ΤheBest.gr τον αποκλεισμό πραγματοποιούν άτομα Ρομά, ενώ στο σημείο εξελίσσονται και επεισόδια καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει και φωτιές στο οδόστρωμα.

Επεισόδια από Ρομά στην Αργολίδα

Ασπρόπυργος: Επίθεση από Ρομά σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ

 

Περίπου σαράντα Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.